Versenyek

2023.03.28. 13:17

Zajlik az élet a csabai tekvandósoknál

A békéscsabai József Attila Lakótelepi TE WT-tekvandó – amely az olimpiai sportágak közé tartozik – szakosztályát csak nemrég szervezték újjá, de egyre aktívabb tevékenységet folytat.

P. B.

Beküldött fotók

Az év első időszakában Szedoglavits Alajos (4. dan) mester tartott övvizsgát a csabai tehetségeknek, összesen 14 sportolónak, többeknek ez volt az első vizsgája. A felkészítő mestereknek és a tanulók folyamatos edzéslátogatásának köszönhetően minden tekvandós sikeres vizsgát tett, az alábbi övfokozatok, azaz kupok szerint: 7 tanuló fehér övre, 3 fő fehér öv-sárga csíkra, 2 diák sárga övre, 2 fő zöld övre, 1 tehetség pedig kék öv-piros csíkra, míg 1 tanuló piros övre vizsgázott. A sportolók felkészítését Matusik Andrea (2. dan) vezetőedző, Lányi Réka Katalin (3. dan), Lányi Csilla (1. dan), Dombi Dávid (2. dan) végezte.

Az év első WT-tekvandó versenyének Nagykáta adott otthont a közelmúltban. Több mint 250 induló mérte össze erejét és tudását három versenyszámban, küzdelemben, gyorsrúgóversenyben és formagyakorlatban. 

A békéscsabai JALTE képviseletében ezúttal egy versenyző, a 10 éves Fajzi Gergő (6. kup) lépett pástra gyermek III. Kategóriában, –33 kg-ban. Az első mérkőzésen ellenfele visszalépett a küzdelemtől, így egyenes út vezetett a döntőig, ahol nagyon szoros csata után végül második lett az ifjú versenyző. Ezen kívül a viadalon két versenybíró is megkapta a lehetőséget, hogy képviselje a békéscsabai küldöttséget Lányi Réka Katalin és Lányi Csilla személyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában