Kispályás labdarúgás

2023.03.24. 13:26

Várják az újakat

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága két éve hívta életre a Kis Lélekszámú Települések Bajnokságát. A kispályás labdarúgó sorozatot azon települések számára találtak ki, ahol nincs lehetőség a nagypályás futballra. Három csoportban négy-négy csapat csatározik, az első tavaszi fordulót szombaton rendezik.

G. P.

A Körösújfalu csapata

Forrás: BMH

Békés vármegye 75 településén 48 rendelkezik nagypályás labdarúgó-csapattal. Tóth Márton, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság koordinátora, a bajnokság ötletgazdája, szervezője elmondta, hogy 10 település résztvevője a tornának.

– A tizenhét csapatot nélkülöző helységek közül még többet be lehetne szervezni a programba – mondja Tóth Márton. – Gondolok itt a nagy futballmúlttal rendelkező Méhkerékre, Pusztaföldvárra, Kétsopronyra, Csárdaszállásra, Dombegyházra, Muronyra, Kardoskútra, Hunyára, Kertészszigetre, vagy Ecsegfalvára. Bízom benne, hogy a most zajló sorozat jó reklámmal bír és a fenti falvakból még több településvezetőt meg tudunk nyerni az ügy érdekében.

– Felélénkítette a futballéletet Biharugrán – mindezt már Makra Tibor, Biharugra polgármestere mondta a bajnokságról. – Már az első évben becsatlakoztunk. Biharugrán hosszú évek óta nincs nagypályás futball, de sokan szeretik még ezt a játékot és sikerült biharugrai, vagy a községhez kötődő sportemberekből csapatot alakítani. Lassan a sportszerető lakosság is megszokja, hogy időnként rendezünk egy-egy tornát, ami remélem, hogy még ennél is népszerűbb lesz.

Szombaton 9 órától a körösszakáli tornacsarnokban a helyi csapat, Biharugra, Geszt és Körösnagyharsány, délután 13.30 órától Körösújfaluban a helyi együttes mellett Bélmegyer, Tarhos és Újiráz, vasárnap 9 órától Csorváson Gerendás, Almáskamarás, Nagybánhegyes és Nagykamarás kezd.

Állás: I. cs.: 1. Geszt 25 pont, 2. Körösszakál 18, 3. Körösnagyharsány 13 (11–15), 4. Biharugra 13 (8–14). II. csoport: 1. Körösújfalu 28, 2. Bélmegyer 21, 3. Tarhos 17, 4. Újiráz 2. III. csoport: 1. Nagybánhegyes 21 pont, 2. Almáskamarás 19, 3. Gerendás 18, 4. Nagykamarás 8. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában