Darts

2023.03.29. 09:39

Szarvasi nyert Kondoroson

Az öt fordulóból, plusz döntőből áll a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts-bajnokság. A második selejtezőt március 26-án a kondorosi Nefelejcs Kocsmában folytatódott, ahol 32 versenyző ragadt nyilakat a kézbe, hogy eldöntse újabb 8 finálét érő hely sorsát.

G. P.

A küzdelmek nyolc csoportban kezdődtek, ahol 3 nyert legig játszott körmérkőzést a mezőny. A főtáblán a divíziók legjobbjait a negyedik helyen zárókkal sorsolták össze, a másodikok és a harmadikok pedig egymással folytatták kieséses rendszerben. Azok a játékosok, akik két mérkőzést sikerrel vívtak meg, automatikusan résztvevői lettek a május 20-i szarvasi finálénak. A csaták persze itt nem értek véget, az állva marad 8 versenyző tovább játszott egészen a döntőig, ami 9 nyert legig tartott. 

A legjobban a szarvasi Lólé Roland „bírta a gyűrődést”, aki az elsőség sorsát a békéscsabai Kisházi Rajmunddal döntötte el. A győztes két 180-as dobásával is díjat nyert, mint ahogyan a 144-es legnagyobb kiszállót elérő kondorosi Sutyinszki Jánost is elismerték a szervezők. Utóbbi játékos nem mellesleg a legeredményesebb hazai versenyzőnek bizonyult, a harmadik helyen megosztozva az Előre FC kapusával, Krnács Richárddal.

A kondorosi selejtező végeredménye: 1. Lólé Roland (Szarvas), 2. Kisházi Rajmund (Békéscsaba), 3. Sutyinszki János (Kondoros) és Krnács Richárd (Békéscsaba), 5. Filóczi László (Kondoros), Rostás Gábor (Mezőberény), Szegedi Lajos (Kondoros) és Bereczki Árpád (Szarvas).

Különdíjak. Legtöbb 180: Lólé Roland (két darab). Legmagasabb kiszálló: Sutyinszki János 144.

A következő nyolc versenyző jutott be a döntőbe: Bereczki Árpád (Szarvas), Domokos Szabolcs (Orosháza), Filóczi László (Kondoros), Kisházi Rajmund (Békéscsaba), Kiss Imre (Orosháza), Krnács Richárd (Békéscsaba), Lólé Roland (Szarvas), id. Mellis Csaba (Orosháza), Nagy János (Sarkadkeresztúr), Ónodi Tibor (Orosháza), Rostás Gábor (Mezőberény), Sutyinszki János (Kondoros), Szabó Attila (Orosháza), Szegedi Lajos (Kondoros), Tar Nikolasz (Szarvas), Tyirják Attila (Orosháza).

A bajnokság következő állomása április 7-én, pénteken a mezőberényi 14-es Pubfood lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában