Asztalitenisz

2023.03.29. 13:14

Szántosi a 32 között búcsúzott Berlinben

Berlinben a WTT nemzetközi utánpótlás versenyén két Békés megyei asztaliteniszező – Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), és Balogh Ágnes Kíra (Békési TEAM) – szerepel.

V. L. 

Szántosi Dávid

Forrás: Archív fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Az U17-es fiúknál a 16 közé jutásért búcsúzott, Szántosi Dávid. A szarvasi fiatal a 32 közé jutásért 3:0-ra nyert a lengyel Perkowski ellen, majd a 16 közé kerülésért a kínai Ven Zsuj-po 3:0-ra győzte le Szántosit, aki így a 17–32. helyen végzett.

Az U 19-es korosztályban a csoportmérkőzések során Szántosi Dávid 3:1-re verte a cseh Daniel Kostalt, majd a svájci Chaitanya Vepa ellen is 3:1-re nyert, és a főtáblára jutott. A 32 közé jutásért a svéd Peter Alestedt ellen játszott a szarvasi fiú, és 3:0-ra győzött. A legjobb 16 közé jutásért az olasz Federico Vallino ellen az első szettet megnyerte a magyar játékos, ám a folytatásban az olasz fordítani tudott, és 3:1-re győzött, így Szántosi Dávid a 17–32. helyen zárt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában