Kézilabda – NB I. B, férfiak

2023.03.25. 21:23

Roppant értékes békési diadal

A közvetlen rivális Vecsés ellen szerzett fontos két pontot a BFKC a másodosztályban.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Fontos erőpróba várt a Békési FKC-ra a férfi kézilabda másodosztály 22. fordulójában. A 16 csapatos ligában a játéknap előtt az előkelő ötödik helyen álló BFKC a két ponttal és egy pozícióval mögötte álló Vecsést fogadta rangadón szombat este.

A fordulatos első félidő után jól kezdte a második játékrészt a viharsarki együttes, amely három-négy góllal ellépett. Az utolsó negyed órában a vendégek feljebb zárkóztak, azonban a stabil védekezésre alapozó hazaiak a pazar lövőformát mutató, 15 lövésből 12-szere eredményes Mezei Richárd Bendegúz, illetve a hatból hat kísérletét gólra váltó Varsandán Áron vezérletével végül jobban bírták a hajrát, így otthon tartották a rendkívül értékes két pontot.

Optimum Solar-Békési FKC–Vecsés SE 28–25 (12–12)

NB I. B-s férfimérkőzés. Békés, 120 néző. V.: Bába S., Horváth P. Legjobb dobók: Mezei R. B. 12 (5), Varsandán Á. 6, ill. Zakics 6 (6), H. J. Schmidt 5. Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában