Női röplabda Közép-európai Liga

2023.03.09. 17:47

Kamnikban játssza március 17-én a döntőt a BRSE

Immáron hivatalos, hogy március 17-én, pénteken 16-tól a szlovéniai Kamnikban mérkőzik meg a Swietelsky-Békéscsaba a Nova KBM Branik együttesével a MEVZA-kupáért.

Beol.hu

Aranyszettben győztek a kedd esti elődöntőben. Fotó: Facebook

Mint az MTI emlékeztetett, a kétszeres győztes BRSE kedden 0-2-es hátrány után sorozatban négy szettet nyerve, aranyjátszmában búcsúztatta a horvát HAOK Mladost Zagrebet, míg a Maribor szerdán, ugyancsak aranyjátszmát követően biztosította helyét a fináléban. A tavaly bronzérmes együttes a múlt heti, hazai 3-0-s vereség után a hozzá hasonlóan szlovén Calcit Kamnik otthonában előbb 3-1-re győzött, majd 15-7-tel a továbbjutásról döntő játékrészt is megnyerte.

Jövő pénteken nemcsak a nők, de a férfiak fináléját is Kamnikban rendezik, a Békéscsaba az egyetlen nem szlovén résztvevője a szuperdöntőnek.

A BRSE 2017-ben és 2018-ban megnyerte a regionális sorozatot, amelynek a Vasas révén magyar címvédője van, az óbudaiak a mostani idényben azonban nem vállalták az indulást.

A csapat a jövő pénteki összecsapás előtt vasárnap este is döntőt játszik, mégpedig a Magyar Kupában a Vasas ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában