Jégkorong

2023.03.31. 15:51

Már hangolódnak a szurkolók a Gyergyói HK-Ferencváros mérkőzésre - videókkal

Pénteken kora este bajnokot avatnak a jégkorong Erste Ligában. A finálé mindent eldöntő hetedik meccsén a Gyergyói HK a Ferencvárost fogadja, és az erdélyi kisvárosban a tét nagyságához hasonló a várakozás felfokozott hangulata.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

A 17.15-kor kezdődő találkozóra pénteken reggel kezdték el árulni a jegyeket a gyergyói klub székházának pénztárában. Belépőhöz csak személyesen lehetett jutni, és kisebb felháborodást váltott ki, hogy a bérletesek sem élveztek előnyt, nekik is ugyanúgy be kellett állniuk a kígyózó sorba.

A Fradinál is van minek nem örülni: a gyergyóiak által drámai csatában 4-3-ra megnyert hatodik mérkőzés után az erdélyiek Marosvásárhelyig repültek, és onnan buszoztak, a zöld-fehérek viszont Budapestről busszal tették meg a közel 700 kilométeres utat. Szükség lesz a Fradi-szívre, fogalmazott Fodor Szabolcs, a Ferencváros hokisa.

Ha jégkorong, és főleg erdélyi, pláne gyergyói hoki a téma, akkor megkerülhetetlen Kercsó Árpád szerepe. A 74 éves legendás mesteredző szülőfalujában, Gyergyócsomafalván fogadta a Magyar Nemzet stábját, ott beszélt nekik múltról és jelenről, és persze az esti mérkőzés esélyeit is latolgatta - írja az origo.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában