Labdarúgás

2023.03.12. 16:32

Kétgólos hátrányból támadt fel a Budafok - galériával

Czékus Ádám duplájával két góllal vezetett az első félidőben a Békéscsaba, de ezúttal sem sikerült megszerezni a győzelmet.

G: P.

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE 2–2 (2–0)

Fotó: Bencsik Ádám

Ha Póser Dániel nem védi bravúrral Jagodics Márk fejesét, az 5. percben már vezethettek is volna. Negyedóra elteltével enyhült a nyomás a csabai kapu előtt, a lila-fehéreknek egy-egy gyors kontrára is futotta, s az egyik végén a villámgyors Czékus Ádám bevette Gundel-Takács Bence kapuját. Kilenc perccel később megduplázta előnyét a Békéscsaba, de kellett a budafoki kapus kapitális bakija is. A vendégcsapat volt aktívabb a második félidőben, de csak bő húsz perc elteltével tudta megszerezni a szépítő találatot, majd Beke II. Péter góljával sikerült kiegyenlítenie. Sajnálhatták a csabaiak, hogy néhány perccel korábban Lukács Raymond a kapu torkában fölé rúgta a labdát. 
Mindkét gárda nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, ám maradt a döntetlen, egy meglehetősen paprikás hangulatú mérkőzésen. 

Békéscsaba 1912 Előre– Budafoki MTE 2–2 (2–0)

NB II.-es mérkőzés. Békéscsaba, 670 néző. V.: Nagy R. (Punyi, Márkus). Békéscsaba: Póser – Puskás G., Albert I., Szabó Cs. (Bora, 14.), Mikló – Hamed (Váradi, 75.), Zvara, Futó (Farkas M., 58.), Fazekas L. – Lukács R. (Máris, 58.), Czékus (Marik S., 75.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. Budafok: Gundel-Takács – Fótyik, Jagodics M., Nándori (Horváth O., 58.) – Kalmár O., Adorján, Németh M. (Kovács D., a szünetben), Soltész, Margitics (Györgyi, 58.) – Sós (Bakti, a szünetben), Beke II. P. (Csonka, 81.). Vezetőedző: Mátyus János. Sárga lap: Soltész az 51., Jagodics M. az 52., Kovács D. és Bora a 60., Farkas M. a 82., Györgyi a 86. percben. 

Szögletarány: 1:8 (0:7) 
26. perc: Hamed beadása után Czékus közelről jobbal a kapu közepébe lőtt, 1–0. 
35. perc: ismét Czékus, aki becsapta Kalmárt, beverekedte magát a büntetőterületen belülre, és lapos lövése után már úgy tűnt, a budafoki kapus megszerzi a labdát, ám az kicsúszott a kezei közül, és az üres kapu közepébe gurult, 2–0. 
68. perc: Horváth Olivér bal oldali beadása után Soltész az ötös jobb sarkáról a kapu közepébe fejelt, 2–1. 
79. perc: ide-oda pattogott a labda a csabai 16-oson belül, Kovács Dávid játszotta be Beke II. Péter elé, aki ballal gyönyörűen tekerte be a bal alsóba, 2–2. 
80. perc: Jagodics akaszkodott össze Miklóval, előbbi visszarúgott, a játékvezető pedig kiállította a budafoki játékost. Jó: Czékus, Hamed, Póser, ill. Soltész, Beke II. P., Adorján. 
Brlázs Gábor: – Kettő–nullás vezetés után meg kell nyerni a mérkőzést. Kényszerű cserék miatt meg kellett bontani a csapatot, akik beszálltak, nem nyújtottak megfelelő teljesítményt, és ez két pontunkba került. Mátyus János: – A hazaiak megérdemelten kerültek előnybe. A szünetben próbáltunk rendet tenni. 
További eredmények: Kazincbarcika–Nyíregyháza 1–1, Gyirmót–Csákvár 2–1, Szentlőrinc–Kozármisleny 1–1, Dorog–Mosonmagyaróvár 0–1, Szeged-Csanád GA–Soroksár 1–0, Tiszakécske–Siófok 1–0, Ajka–Haladás 2–1, Pécs–Győr 0–1. Az MTK–DVTK mérkőzést hétfőn játsszák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában