Asztalitenisz - Frissítve

2023.03.24. 17:45

Két békési ötödik hely 

Budapesten, az Ormai László Csarnokban pénteken megkezdődött a 106. felnőtt országos bajnokság.

V. L.

Forrás: Shutterstock

Az első napon a vegyes párosoknál  az első helyen kiemelt, a párizsi olimpiai kvótára hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra (SPG Wels, Budaörsi SC) duó győzött. A viadalon asztalhoz állt több Békés megyei játékos is. Balogh Ágnes Kira (Békési TEAM), a pécsi Kovács Sebestyénnel az oldalán a csoportmérkőzések során 3:1-re nyert a Szántosi Dávid, Molnár Kendra (Szarvasi Körös ASE, Statisztika) duó ellen, majd a négy közé jutásért 3:0-ra kikapott az András Csaba, Dari Helga (TTC Bad Homburg, Budaörsi SC) kettőstől, így az 5–8. helyen végzett. Ágota Csilla, a Békési TEAM rutinos játékosa, a győri Lung Dániellel az oldalán a legjobb nyolc közé jutott, ahol 3:0-ás vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Szudi Ádám, Pergel Szandra (SPO Rouen, Kiskunmajsai AC) duótól, így az 5–8. helyen zárta a viadalt.

Frissítve:

Férfi párosban a még ifjúsági korú Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), a szintén ifjúsági korosztályú Kizakisz Georgiosszal (Yorgos ASE) állt asztalhoz. A két tehetséges fiatal először 3:0-ra verte a Klampár Tibor, Kovács Ádám (KSI, Pénzügyőr) kettőst, majd a nyolc közé jutásért a bajnoki címvédő, külföldön játszó András Csaba, Lakatos Tamás (TTC Bad Homburg, Amiens) duótól 3:0-ra kikapott, így a 9–16. helyen végzett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában