Kézilabda – NB I., nők

2023.03.25. 20:32

Játszottak egy jót a világsztárok ellen - galériával, videóval

Sokáig kiválóan tartotta magát a Békéscsabai Előre NKSE a Győr ellen, ám a világklasszisokkal teli címvédő végül biztosan érvényesítette a papírformát.

Fotó: Bencsik Ádám

Mindenképpen különleges élmény lehet egy klub, a szakmai stáb és a játékosok életében, ha a világ egyik legjobb csapata ellen mutathatják meg magukat, miként a szurkolóknak is unikum, ha a legnagyobb nemzetközi klasszisokat láthatják játszani.

A női kézilabda élvonalban újonc és a bentmaradásra hajtó Békéscsabai Előre NKSE szombat este a 16-szoros bajnok, 15-szörös Magyar Kupa-győztes és ötszörös Bajnokok Ligája-aranyérmes Győrt látta vendégül az NB I.-ben. Elkerülve az elcsépelt közhelyeket maradjunk csak annyiban: ez tipikusan az a mérkőzés, amelyen tényleg nincs más dolga a csabai garnitúrának, mint mindenféle teher és elvárás nélkül, a játékot és a pillanatot felszabadultan élvezve, az egyes jó megoldásokból és meccsszakaszokból a későbbi, fontos és nyerhető megméretéseken táplálkozva kézilabdázni.

Minden bizonnyal ez a nap azoknak a fiatal csabai kézilabdás tehetségeknek is hosszan tartó emlék marad, akik a kezdés előtti bemutatásnál kézen fogva beszaladtak a játékosokkal a pályára. A hangulatra sem lehetett panasz, a közel telt háznyi közönség – közte sok győri vendégszurkolóval – kiváló atmoszférát teremtett.

A masszív vendégvédelemmel nehezen boldogultak a hazaiak, ezen kívül a villámgyors és rendezetlen csabai viszafutásokkal szembeni győri akciókból, a helyzetek kidolgozásából és megvalósításából is hamar kiderült, hogy az ETO teljesen más szinten áll, mindezt persze már előzetesen is tudható volt. Ettől függetlenül felállt fallal szemben már jóval több nehézsége akadt a Rába-partiaknak, a lila-fehérek keményen tartották magukat védekezésben. Támadásban pedig leginkább beállóban okoztak problémát a hazaiak – az ezúttal is elképesztő munkát végző Mayer Szabina többször is borsot tört a győri védők orra alá. A pontatlan megoldásokból látszott, hogy a koncentráció néha kihagyott győri részről, de ez mit sem von le a csabaiak érdeméből, Papp Bálint együttese becsülettel küzdve állt helyt és tartotta a lépést a címvédővel. Az első félidőben mutatott csabai teljesítményre bőven lehet építeni az idény hátralévő részében.

Csakúgy, mint a második játékrész első felében produkált játékra és küzdőszellemre. Nagy kedvvel és hatalmas szívvel harcolva kezdett a Csaba a szünet után. Az olykor továbbra is dekoncentráltnak tűnő Győr nemhogy növelni tudta volna vezetését, a különbség csak csökkent. A negyvenedik perc után kettőre zárkóztak a hazaiak, akiknek ziccerük volt ahhoz, hogy egygólosra faragják a hátrányukat, a helyzet azonban kimaradt. Több se kellett a világsztároknak, a jövő szombaton a legnagyobb rivális Ferencvárossal bajnoki döntőnek is beillő rangadót vívó, az MK-ban és a BL-ben a négyes döntőbe jutásért küzdő győriek gyorsan megrázták magukat. Szoros reteszként zárt össze az ETO védelmi fala, a hazai támadógépezet megakadt, tíz percig nem tudott betalálni a fáradó Papp-csapat, a rivális pedig kihasználva lehetőségeit végül biztosan érvényesítette a papírformát.

A kiválóan helytálló ENKSE jövő péntek este a dobogóért küzdő Mosonmagyaróvár otthonában folytatja bajnoki szereplését.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 22 – GYŐRI AUDI ETO KC 33 (12–16)

BÉKÉSCSABA: Razum – Horváth G. 1, Lanistanin 2 (1), Gyimesi 3, Giricz L. 1, MAYER SZ. 3, Bucsi 1. Csere: Gadányi (kapus), Borbély M., TERMÁNY 4, Andróczki 2, Kiss-Walfisch, Vámosi 3 (3), Török F., Bencsik B. 1, Zsemberi 1. Edző: Papp Bálint

ETO: S. Toft – Győri-Lukács 2, Gros 6 (3), NZE-MINKO 5, Broch 2, Haugsted 1, FODOR CS 4. Csere: Leynaud (kapus), BLOHM 4, RJU UN HI 6, Faluvégi D., Anne M. Hansen 1, Brattset, Farkas Júlia 1, Deszpotovics 1, Ogonovszky. Edző: Ambros Martín

Békéscsaba, 1650 néző. V: Kovács-Sebők, Vastag-Réti. Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–2. 9. p.: 3–6. 17. p.: 6–9. 23. p.: 8–13. 36. p.: 16–18. 40. p.: 17–19. 46. p.: 18–21. 50. p.: 18–24. Kiállítások: 10, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG

Papp Bálint: – Végül magabiztosan érvényesítette a tudását a Győr. Kiemelném azonban a csapatomat is, amely szépen küzdött, olyan megoldásokat mutatott be, amikre büszkék lehetünk. Ezeket az elemeket és mentalitást kell tovább vinnünk a bajnokság hátralévő részében is. Mindent megtettünk azért, hogy egyenrangú partnerei legyünk az ETO-nak, amíg csak bírtuk

Ambros Martín: – Nagyon nehéz volt játszani és megszerezni a győzelmet. Az utolsó tíz-tizenöt percben kijött a különbség, addig viszont szoros volt a küzdelem. Nem egyszerű a Békéscsaba ellen kézilabdázni, mert jó átlövői és beállói vannak, nehéz megtalálni velük szemben a megfelelő védelmi vonalat. Az első félidőben ezt nem is tudtuk megoldani, sok gól kaptunk beállóból, szünet után viszont már megtaláltuk az ellenszert. Jól reagáltunk akkor is, amikor kettőre zárkózott ellenfelünk és labdája volt ahhoz, hogy egy gólra csökkentse a különbséget.

Vélemények

Zsemberi Zóra, az ENKSE átlövője

– Mindent megteszünk azért, hogy napról napra jobbak legyünk. Szerettük volna felvenni a Győr ritmusát és gyorsaságát, sokat készültünk erre a héten. Nagyon nehéz egy Bajnokok Ligája-szereplő rivális ellen, de megugrottuk a lécet és erre a játékra építkezhetünk a jövőben is.

Rju Un Hi, a Győr jobbátlövője

– Próbáltunk alaposan felkészülni a Békéscsaba játékából és arra koncentrálni, hogy mire számíthatunk ezen a meccsen. Mégsem sikerült mindent jól megoldanunk. Az első félidőben nehezen birkóztunk meg az ellenfél játékával, szünet után viszont kialakítottuk azokat a helyzeteket, amelyekkel nyerni tudtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában