Erőemelés

2023.03.08. 15:47

Gyulai meglepetés a masters Eb-n

Budapest adott otthont a masters erőemelő Európa-bajnokságnak, amelyen viharsarki érdekeltség is akadt.

Az Eb meglepetésembere a gyulai Ficzere Tamás volt. A budapesti klubszínekben versenyző sportember az M2 83 kg-os súlycsoportban második helyezést ért el 605 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Ficzere guggolásban 222.5 kg-os teljesítményt ért el, ami szintén új hazai rekord és első helyet szerzett ezzel ebben a számban. Fekvenyomásban 130 kg-ot (4. hely), míg felhúzásban 252.5 kg-ot (2.hely) ért el, összetettben pedig hatalmas küzdelemben mindössze fél kilóval maradt le az aranyéremről.

A Vésztői Marvel Team SE versenyzője, Torzsa Ferenc először ölthette magára a címeres mezt a budapesti raw masters kontinenstornán M1 105 kg-os súlycsoportban, amelyben a 14. helyezést érte el 592.5 kg-os összetett eredménnyel. Torzsa guggolásban 210 (12. hely), fekvenyomásban 142.5 kg (13. hely), felhúzásban pedig 240 kg-os (14. hely) eredménnyel zárt.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség és a vésztői egyesület elnöke sikeresnek értékelte az Európa-bajnokság megrendezését. A sportvezető lapunknak ezen kívül azt is elmondta, hogy sok idejük nincs a pihenésre, ugyanis már elkezdődött az október 29. és november 5. között esedékes ifjúsági és junior Európa-bajnokság szervezése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában