Röplabda

2023.03.23. 19:42

Meg kellett küzdeni a győzelemért az újonc ellen - galériával

Megnehezítette a Swietelsky-Békéscsaba dolgát az újonc MÁV Előre-ST. Solar csapata a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, de végül érvényesült a papírforma, 3:0-ra a viharsarki csapat győzött.

G. P.

Fotó: Imre György

A békéscsabai Extraliga-mérkőzés előtt Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester közösen gratulált a csapatnak a MEVZA-aranyéremhez.

Lia Caroll Mosher és Kertész Petra is bevetésre került a Békéscsaba csapatánál.

A szokásosnál nehezebben vette fel a ritmust a Békéscsaba a negyeddöntő első mérkőzésén, hiszen az első játszma első szakaszában inkább a fehérvári csapat vezetett. Persze nem sokáig, mert amikor Ralitsa Vaszileva és Marta Drpa is bemelegedett, már fordult is a kocka, és Mosher centertámadásával már négy pont volt közte. Az előréseket dicséri, hogy szívósan küzdöttek és komolyabban nem hagyták elhúzni vendéglátóikat, egy ízben vissza is jöttek egy pontra. Salla Karhu remekül belépve a játékba két ásszal is villant, a csapat pedig egy 6:0-s sorozatot produkálva jutott közel ahhoz, hogy megnyerje az első játszmát. A vendégek két pontjával szemben 5 csabai következett ezután és 26 perc játék után be is fejeződött az első felvonás.

A második játszma már közel sem alakult ilyen simán csabai szempontból, hiszen bár 7:5-re még Drpáék vezettek a lelkes fehérváriak egy 6:2-es szériával már két pontos előnyt birtokolhattak. Nem sokáig, mert Pintérék rátapostak a gázpedálra és néhány labdamenet után újra a maguk javára fordították az állást. A Fejér megyeiek küzdöttek és kapaszkodtak, és még a hajrához érve is két-három pontnyi távolságban követték éremesélyes vendéglátóikat. A legvégére aztán csak felőrölte ellenfelét a Békéscsaba, amely hét szettlabdájából hármat elpuskázott, de Glemboczki ütésével hozta a második játszmát is.

Drpa két ásszal, Pintér ugyanennyi blockouttal vétette észre magát a harmadik szettben, nyomatékosítva, hogy nem akarja sokáig elhúzni a mérkőzést. A látogatók azonban nem adták könnyen magukat, mert még a játszma első harmadában felzárkóztak egy pontra, sőt a folytatásban is piócaként tapadtak a csabaiakra. Egy hármas sorozattal – benne Pintér Andrea és Bagyinka Fanni blokkjával – aztán csak sikerült némi előnyt összehozni a hazaiaknak, akik be is húzták a játszmát. A második mérkőzést vasárnap 18 órától Székesfehérváron rendezik, amit a Hunvolley TV is közvetít.

Az egyik fél három győzelméig tartó negyeddöntő állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre SC-St. Solar 3:0 (16, 20, 18)

Extraliga női negyeddöntő, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. V.: Horváth M., Tillmann. Békéscsaba: Vaszileva 13, Mosher 12, Drpa 17, Glemboczki 10, Pintér 6, Bagyinka 3. Cs.: Kertész (liberó), Bodnár, Karhu 3, Olijnik. Vezetőedző: Tóth Gábor. MÁV Előre: Narancsics 1, Ertz 11, Csabai 1, Dvoracek 16, Tóth J. 8, Szabó L. 5. Cs.: Kovács E. (liberó), Kiss L., Szilágyi. Nagy Fanni.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:5, 11:7, 15:14, 21:14. 2. szett: 7:5, 9:11, 15:12, 19:17, 24:17. 3. szett: 7:3, 10:9, 14:13, 18:14, 23:17.

Tóth Gábor: – Sok hibával kezdtünk, különösen nyitásban, de aztán helyreállt a rend. Volt egy hosszabb játékmegszakítás is, de ez sem nyomta rá a bélyegét a csapat teljesítményére. Nem sziporkáztunk, nehéz meccs volt, az volt a fontos, hogy a lehető legkevesebb ki nem kényszerített hibával játsszunk, és hogy például Lia Moshert tudjuk integrálni a játékba. Ez jól sikerült, megérdemli a dicséretet, remekül játszott. Szeretnénk a lehető leghamarabb lezárni ezt a párharcot. 

Nagy Fanni: – A három nullás vereség ellenére büszke vagyok a lányokra. Amiket begyakoroltunk, azokat megcsináltuk. Egy-két hibán még javítani kell és igyekszünk még többet kihozni a hazai meccsből vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában