Birkózás

2023.03.17. 18:35

Az orosházi Szél Anna Európa-bajnok

Bukarestben az U23-as Európa-bajnokságon pénteken este a női 57 kg-os döntőben Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője a tavalyi felnőtt Eb- és vébé-ezüstérmes ukrán Olekszandra Homenec ellen lépett szőnyegre. 

V. L.

Szél Anna kezét emelik a magasba

Forrás: BMH

Óriási fordulatokat hozott a női 57 kilogrammos U23-as Európa-bajnoki döntő, amelyet végül elképesztő izgalmak közepette az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, U23-as világbajnoki bronzérmes orosházi Szél Anna nyert meg.

Ellenfele, a felnőtt világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán Homenec viszonylag hamar vezetést szerzett, ám Anna kétpontos hátrányát remek védekezésének, és taktikájának köszönhetően az utolsó percig tartani tudta, ekkor viszont átvette a vezetést.

Hamar jött a válasz az ukrántól, már 4-2-re ő vezetett, ám az utolsó 15 másodpercben Szél Anna remekül kontrázott, és 4-4-nél újfent ő állt győzelemre, sőt, mi több, újabb két pontot szerzett, így a lefújás pillanatában 6-4-es magyar győzelmet mutatott az eredményjelző.

Ekkor jött az ukrán challenge, ami mint később kiderült, jogos volt, hiszen a magyar birkózó utolsó kétpontos akciója előtt az ukrán egyszer bebillentette őt lenti helyzetből, de a lényeg, hogy 6–6-ra végződött a találkozó, és az utolsó akcióval Szél Annáé lett az U23-as Európa-bajnoki cím. 
 

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában