Labdarúgás

2023.03.03. 16:14

A közvetlen riválishoz utazik a Füzesgyarmat és az Előre II.

A 24. forduló mérkőzéseit rendezik meg vasárnap délután a harmadosztályban.

P. B.

A ladányiak a Sényővel, a lila-fehérek a Tiszaújvárossal játszanak /Archív fotó: Bencsik Ádám/

A 20 csapatos Keleti-csoportban újonc Körösladány a Sényőt fogadja. Az eddig nagyszerű idényt teljesítő KMSK az előző körben fájó és peches vereséget szenvedett Tiszafüreden, Ekker Attila együttese így leszorult a dobogóról és visszacsúszott a tabellán (sikerükkel például a fürediek is előztek). Ettől függetlenül a Ladány tartja pozícióját a roppant sűrű élmezőnyben – a harmadik és a 12. hely között hét ponton belül állnak a csapatok egymástól – és az alsóházi, jó formában lévő, sorozatban négy meccs óta veretlen sényői együttes ellen jó esélye van visszatérni a győzelem útjára.

A másik két viharsarki résztvevő idegenben szerepel.

A legutóbb az egyik közvetlen rivális Eger otthonában létfontosságú három pontot szerző, 11. Füzesgyarmatra újabb rendkívül nehéz és lényeges, kvázi „hatpontos” találkozó vár a 12. helyezett Pénzügyőrrel szemben. A múlt hétvégén a Békéscsaba második együttesével döntetlent vívó fővárosiak csak jobb gólkülönbséggel előzik meg az FSK-t.

A változatlanul sereghajtó, tavaly szeptember 28. óta nyeretlen, az előző körben sorozatban öt vereség után újra pontot szerző Előre II. a közvetlen rivális Tiszaújváros vendégeként faraghat hátrányából az alsóházban.

NB III., Keleti-csoport. 24. forduló, március 5., vasárnap. 14.00: Körösladány MSK (5. helyezett)–Sényő-Carnifex FC (17.), Pénzügyőr SE (11.)–Füzesgyarmati SK (12.), Termálfürdő FC Tiszaújváros (18.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (20.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában