Labdarúgás

2023.02.02. 13:31

Támadókat igazoltak, bővítendő a variációs lehetőségeket

Egyéni futóprogrammal indította a felkészülést még január 18-án a megyei első osztályú Medgyesbodzás SE labdarúgó-csapata. A tényleges, közös munka január 27-én kezdődött meg heti négy edzéssel.

G. P.

Gyulai Termál FC - Medgyesbodzás SE

Fotó: Bencsik Ádám-archív

– A jövő héten is marad a négy tréning, de akkor már pluszalkalomként edzőmérkőzést is játszunk Gyulán, a Végegyházával – tájékoztatott Mazán Zoltán, a Medgyesbodzás SE edzője. – A folytatásban ez úgy változik, hogy három edzést tartunk, kettőt a békéscsabai Mester Klub ötvenszer ötvenes műfüves pályáján, egyet pedig a gyulai Grosics Akadémián, szombatonként pedig meccselünk. A játékosok megértették, hogy a megye egyes szinthez több munkát kell elvégezni. Aki ezt nem tudja vállalni, az kevesebb játéklehetőséghez fog jutni. A csapatnál egyébként hetente két edzésen kötelező ott lenni, és a játékosok választhatnak, hogy melyiken. Persze annak örülünk igazán, ha mindegyiken ott tudnak lenni. Az edzéseken egyébként rendre ott van tizenkét-tizenhárom fő.

Már beszámoltunk arról, hogy a bodzásiak két rutinos támadóval, Bozsó Milánnal (26), Zsuzsa Lászlóval (27) erősödtek, mindkét játékos Végegyházán futballozott ősszel.

– Fontos volt, hogy a támadószekciót megerősítsük, s ezzel több lesz a variációs lehetőségünk is. Alapvetően védekező felfogású csapatként hátrányba kerülve könnyebben át tudunk majd állni a támadóbb rendszerbe – emelte ki a két igazolás előnyeit Mazán Zoltán. – Távozóról nincs tudomásom, egy-két játékos nem jelentkezett még edzésre, de fel fogjuk venni velük a kapcsolatot.

A célokat illetően az edző elmondta, hogy a jelenlegi nyolcadik hellyel is elégedettek, ám evés közben jön meg az étvágy alapon szeretnének feljebb, a hatodik helyre lépni.

– A bajnoki rajtot megelőző héten a Békés Megyei Kupa nyolcaddöntőjében Sarkadon játszunk, azt a találkozót szeretnénk egy nappal későbbre, február 26-ra, vasárnapra csúsztatni. Korábban még a legjobb tizenhat között sem voltunk, de az a célunk, hogy még ennél is tovább jussunk – beszélt a céljaikról Mazán Zoltán. 

A Medgyesbodzás SE tervezett felkészülési mérkőzései

Február 11., szombat, 14.00: Végegyháza SE–Medgyesbodzás SE (Gyula)
Február 17., péntek, 18.00: Grosics Akadémia U19–Medgyesbodzás SE
Február 21., kedd, 18.00: Gyulai TFC–Medgyesbodzás SE
február 24., péntek, 18.00: Grosics Akadémia U19–Medgyesbodzás SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában