Bázisiskola

2023.02.07. 16:38

Több mint 25 éve röplabdázhatnak a csabai Petőfi utcai iskolában

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnek nagyon fontos bázisiskolája a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola. Papp-Jóljárt Gyöngyi intézményvezető a klub közösségi oldalán felidézte, hogy több mint 25 éve, még a „3-as iskolában” kezdtek el foglalkozni a röplabdával, amit a Petőfi utcai iskola vitt tovább.

G. P.

Forrás: Facebook

– Személyes kedvencem a röplabda. Vallom és tapasztalom, hogy a gyerekek sportszeretete rendre kiemelkedő tanulmányi eredménnyel párosul – mondta az intézményvezető.

A Diákolimpiák III. és IV. korcsoportjában rendre országos döntőbe jutnak a petőfis diákok, ahonnan ritkán távoznak érem nélkül.

Jelenleg is mintegy 50 petőfis diák sportol a BRSE színeiben, de az elődeik névsora is figyelemre méltó. A Molcsányi-testvérekkel kezdve olyan nagyszerű játékosok ültek itt az iskolapadban, mint Bodnár Dorottya, Szpin Renáta, Petrenkó Brigitta, Rády Boglárka.

Tekintélyes a jelenleg még utánpótlás korosztályokban szereplő reménységek névsora is: Tuska Brigitta, Matuska Orsolya, Erdélyi Dalma, Nánási Zoé, Fekete Ramóna, Kucsera Jázmin, Tatár Gréta, Radnai Lili és Radnai Luca, Korcsok Karolina Anna. Ők nem csak kiváló röplabdások, többek közülük az iskola egyik legrangosabb díjának, a „Kiváló tanuló, kiváló sportoló” birtokosai.

A petőfis gyerekekkel kezdetben Nagy Attila, majd Szarvasné Pelle Míra foglalkozott. Az iskolai tantestületből Ujváriné Ásványi Mariann a röplabdás „helytartó”, aki szorosan együtt dolgozik a BRSE edzőivel. Széplaki Nórának és Rudnerné Sipos Hajnalkának köszönhetően a Petőfi Utcai Általános Iskolában helyben is röplabdázhatnak a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában