Asztalitenisz

2023.02.07. 15:22

Orosházi helyezések a Budapest-bajnokságon

A fővárosban, az Ormai László Csarnokban rendezte meg a MOATSZ az idei U11–15-ös korosztály leány Budapest-bajnokságát.

V. L.

Bényei Nelli

A viadalon asztalhoz álltak az ASE Orosháza fiataljai. Az U13-as korosztályban Bényei Nelli szerepelt a legjobban, aki a négy közé jutásért kapott ki a mohácsi Somogyi Heiditől, így az 5–8. helyen végzett. Vadász Réka csoportmásodikként a főtáblára jutott, és a 16 közé jutásért 3:0-ás vereséget szenvedett Kakas Hannától (Honvéd Szondi SE), így a 17–32. helyet szerezte meg. Vashegyi Regina csoportjában harmadik lett, így nem jutott a főtáblára.  

Az U15-ös korosztályban Bényei Nelli a nyolc közé jutásért 3:0-ra kapott ki az első kiemelt Dohoczki Nórától (Statisztika), így a 9–16. helyen zárt. Vadász Réka a 16 közé kerülésért szenvedett vereséget a szegedi Erdélyi Blankától, így a 17–32. helyen végzett. Gálik Boglárka csoportjában harmadik lett, így nem került a főtáblára.   

Párosban Bényei Nelli a mohácsi Szántó Eszterrel az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra kikapott a későbbi győztes Dohoczki Nóra, Pascui Nicoleta (Statisztika, Debrecen) duótól, így a 9–16. helyen fejezte be a versenyt. Vadász Réka a kecskeméti Galamb Nórával az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ás vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes pécsi Nagy Judit, Nagy Rebeka kettőstől, így a 9–16. helyet szerezte meg.  

A fiúk a Budapest-bajnokságon a BVSC-Zugló termében küzdöttek a helyezésekért. Az U15-ös korosztályban párosban a Demeter Lehel ASE szarvasi csoportjának két tagja, Botos Marcell és Magyari Milán a 16 közé jutásért nagy csatában 3:2-re kapott ki a Szarka Gábor, Vámosi Benjamin (Szombathely, KSI) duótól, így a 17–32. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában