Röplabda

2023.02.23. 16:36

Kötelező a győzelem az Extraliga újonca ellen

Ettől a héttől ismét besűrűsödik a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapatának meccsprogramja, hiszen a szerdai kaposvári Magyar Kupa elődöntő után vasárnap az újonc MÁV Előre SC elleni hazai Extraliga mérkőzés, majd jövő szerdán már Közép-európai Liga (MEVZA) elődöntő első, zágrábi felvonása következik.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Imre György-archív

A szezon legfontosabb időszaka zajlik a hazai női röplabdában, a Magyar Kupában a döntő, a Közép-európai Ligában az elődöntő következik, az Extraligában pedig az alapszakasz finisét „futják”. A Swietelsky-Békéscsaba ez utóbbi sorozat alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését játssza vasárnap.

Tóth Gábor együttese matematikailag még megnyerheti az alapszakaszt, ám ehhez az öt ponttal vezető Vasas Óbudának nem szabadna pontot szereznie a péntek esti, lapzártánk után véget érő Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni balatonfüredi találkozó és nem mellékesen a Békéscsabának a székesfehérváriak és a kaposváriak elleni párharcot is hozni kell.

Békéscsabán talán már nem is az alapszakasz-elsőség megszerzése áll a fókuszban, hanem a rájátszásra való felkészülés, valamint a hazai és a regionális kupában az érem minél fényesebbre csiszolása. Az alapszakaszból hátra maradt két találkozót azonban le kell játszani.

A székesfehérvári MÁV Előre SC-St. Solar az Extraliga idei újonca, amely az MTK újpesti sikerével a tabella utolsó helyére csúszott vissza. A két csapat decemberi találkozóján papírforma, 3:0-s csabai siker született, s nagyjából hasonló eredményre számít mindenki, még akkor is, ha esetleg a játékoskeret rotálása is kerül előtérbe.

A Fejér megyeiek nincsenek jó passzban, az elmúlt héten tulajdonképpen sima vereséget szenvedtek Kaposvárott. Nagy Fanni edző ki is fakadt a találkozó után, és nem feltétlenül az eredmény, hanem a mutatott játék miatt. Annál többet, s jobbat vár Békéscsabán, ám csak a viharsarkiakon múlik, hogy a vendégeknek lesz e okuk arra, hogy egy részsiker, mondjuk egy szett megnyerésének örüljenek.

A Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre SC-St. Solar találkozót vasárnap 17.30 órai kezdettel rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A találkozót Sík Barbara és Varjasi Melinda vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában