Év sportolói

2023.02.23. 12:19

Díjazták 2022 legjobbjait

A viharsarki kiválóságok, Szabó Ágnes és Mezei Nikolett is kitüntetésben részesült.

P. B.

Mezei Nikolett és Baji Balázs

Forrás: BMH

A hatvanegy tagszövetség ernyőszervezeteként működő NVESZ (Nemzeti Versenysport Szövetség) a 2022-es világversenyeken eredményes sportolóknak, a világjátékokon, a világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon dobogós helyezetteknek adott át elismeréseket a Hilton Budapest hotelben megrendezett gálán.

Az NVESZ „Év Sportolói” díjra az egyes sportszövetségek jelölték ki a legsikeresebb versenyzőket.

Olyan prominens, elismert személyek köszöntötték a sportolókat, mint Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök, olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, Mészáros János, az NVESZ elnöke, Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója, Szabó László, a Magyar Sakkszövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Mészáros János és Szabó Ágnes
Forrás: BMH

A Magyar Erőemelő Szövetség jelölése alapján Szabó Ágnes is részt vett az illusztris eseményen, aki 2022-ben fekvenyomó világ- és Európa-bajnoki címet ért el, így meghívást kapott az év sportolói gálára. Szabó Ágnes Mészáros Jánostól vehette át a díját. A gálán természetesen Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, és Schauer Kornél a MERSZ alelnöke is részt vett. A szintén NVESZ-tag Magyar Kick-box Szakszövetség a battonyai Barátság SE klasszisát, Mezei Nikolettet díjazta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában