Röplabda

2023.02.01. 10:24

Ceyda Aktas kiesése után szükség volt a játékoskeret megerősítésére

Több játékos is kiesett betegség és egyéb okok miatt a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapatából, ezért váratlan, de kézenfekvő megoldást választottak a pótlásra.

G. P.

Salla Karhut

Forrás: brse.hu

A tavalyi szezont Békéscsabán végig játszó finn Salla Karhuval idén már nem kötött szerződést a csabai klub. Legalábbis játékosként nem, hiszen a BRSE utánpótlás-edzőjeként a viharsarki vármegyei székhelyen maradt.

Persze azért hiányzott neki a verseny, éppen ezért igent mondott a klubelnök, Baran Ádám hívószavára.

– Sosem jönnek jól a sérülések és a betegségek, de ilyenkor a szakmai stáb bátran nyúl a fiatalokhoz, mint például a múlt héten, amikor Sinka Dalma és Tuska Brigitta is lehetőséget kapott nemzetközi kupa- és hazai bajnoki mérkőzésen is – mondta Baran Ádám a klubhonlapnak. – Csak azért, hogy eggyel többen legyünk vagy megnyugtassunk bárkit, nem fogunk igazolni. Tanulmányoztuk a játékospiacot, de nem találtunk olyan opciót, aki minden tekintetben megfelelt volna a kritériumoknak. A keretből, az edzésekről hiányzott a plusz ember görög légiósunk távozása óta, aki emberileg hatalmas csalódást okozott. A minőségi edzésmunka miatt szükséges volt még egy játékos bevonása, és úgy döntöttünk, hogy reaktiváljuk Salla Karhut, aki hónapok óta itt él Békéscsabán. Ismerjük, tudjuk, hogy kicsoda és mire számíthatunk tőle.

A korábbi finn válogatott ütőjátékos már az előző héten elkezdte az egyéni, speciális edzéseket annak érdekében, hogy minél hamarabb visszanyerje a formáját. Már a csapattal együtt tréningezik, és ha minden jól megy, néhány héten belül ismét bevethető lesz a 28 éves légiós.

Nemrég kiderült, hogy Ceyda Aktas betegség miatt határozatlan ideig harcképtelen lesz, ezért is vetődött fel egy új játékos leigazolásának ötlete. Baran Ádám úgy véli, a mostani helyzet miatt sem szabad felrúgni a hosszú távú terveket, és szerinte ezzel a húzással is elérhetők a szezon elején megfogalmazott célok:

– Optimisták vagyunk Ceyda állapotát illetően, bízunk benne, hogy mielőbb visszatér. A klubot sosem jellemezte a kapkodás, mindig egy meghatározott stratégia mentén gondolkoztunk és hoztuk meg a döntéseket. Ez nem azt jelenti, hogy féltünk volna belenyúlni a játékoskeretbe, amikor szükségét láttuk, de mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk elért. Ezt a játékoskeretet alkalmasnak látom a céljaink elérésére, ám ehhez mindenkinek a maximumot kell hoznia – mondta Baran Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában