Röplabda

2023.02.01. 07:11

Békéscsabára igazolása előtt Lia Mosher csak annyit tudott Magyarországról, hogy hideg az idő

Az októberben igazolt, de a decemberben a boszniai Brckó elleni CEV-kupa mérkőzésen térdsérülést szenvedő Kathryn Sullivan helyére honfitársát, Lia Moshert igazolta le januárban a Swietelsky-Békéscsaba.

G. P.

Lia Mosher (balról a második) /Fotó: brse.hu/

A 23 éves centernek a magyarországi az első profi klubja – írta a békéscsabai klubhonlap, akit a beilleszkedésről és a kezdetekről is faggatták.

Lia Mosher eddig az amerikai egyetemi bajnokságban játszott, és a Békéscsaba az első profi csapata. A Fatum-Nyíregyháza elleni Extraliga-mérkőzésen debütált a csabai együttesben. 

– Egy ideje már nagyon izgultam az első profi meccsemmel kapcsolatban, viszont abban a másodpercben tulajdonképpen be sem ugrott, hogy azok voltak az első profi pillanataim – beszélt benyomásairól a BRSE honlapján a fiatal amerikai játékos, aki elárulta, hogy tartott tőle, hogy lesznek nehézségei a beilleszkedéssel.

– Szerencsére nem így történt, a lányok nagyon befogadók és kedvesek, úgyhogy szerintem jól állok ezzel!

Az országról, a városról keveset tudott, de rövid idő alatt jó benyomásokat szerzett.

– Nem igazán tudtam, mit várjak, csak annyit mondtak, hogy hidegre számítsak – jegyezte meg Lia Mosher. – Egyelőre nagyon tetszik a város, imádom, hogy az emberek kerékpárral vagy gyalog közlekednek mindenhol, mert ahonnan én származom, ott mindenki kizárólag kocsival jár. Ami a gárdát illeti, az biztos, hogy ez a csapat tudja, miként kell küzdeni! Azt látom, hogy sosem adják fel és mindennap keményen dolgoznak. Személy szerint szeretnék sokat fejlődni, komplettebb, sokoldalúbb játékossá válni és azt is meg kell tanulnom, milyen az otthonomtól távol élni. Az pedig biztos, hogy akármilyen feladatot is kapjak vagy bízzanak rám, mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a csapat sikeres legyen – mondta a center, aki tizenegy éves korában kezdett el röplabdázni. Nem tudja, hogy mit csinálna, ha már nem játszana.

– Mindig is az volt az álmom, hogy profi játékos legyek, és óriási áldásnak érzem, hogy ezt itt meg is tehetem! – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában