Szenior úszás

2023.02.03. 11:04

Bajnoki címek, rekordok a Kurca-parti városból

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén Szentesen az évindító nemzetközi szeniorúszó összetett sprintversenyt egybekötve az 1500 méteres gyorsúszó országos bajnoksággal.

G. P.

Az 1500 méteres női gyorsúszás idei szenior magyar bajnoka a X. korcsoportban, a békéscsabai Juhászné Tóth Margit

Nagy volt a versenyzési kedv, népes mezőnyök álltak rajthoz a különböző korosztályokban, szinte valamennyi hazai klub képviseltette magát az eseményen. A romániai Aradról, Kolozsvárról, Nagybányáról, Resicabányáról, Temesvárról, valamint a szlovákiak Pozsonyból is érkeztek 35 éven felüliek a Kurca-parti városba.

A versenyen egy világcsúcs is született, nevezetesen a 200 méteres férfi hátúszásban a 80-84 éves korosztályban, ami az egykor profiként Európa-bajnoki dobogós fővárosi Csikány József nevéhez fűződik, az új rekord: 3:11:43 perc. Ez értelemszerűen egyben Európa-csúcs is. Maradva a Törökbálinti Senior Klub nagy öregjénél, Csikány az 50 méteres hátúszásban is Európa-rekordot repesztett, itt az új csúcs: 39,19. A szentesi viadalon nem mellesleg 13 egyéni hazai rekordot, továbbá három váltószámban élért csúcsot is jegyeztek.

Az összetett sprintversenyben – amely a négy úszásnem 50 méteres távjainak összeadott eredménye – a férfiaknál a gyulai dr. Legeza László a második helyen csapott célba. 

A Békés vármegyeiek közül még többen kitettek magukért, jó néhány érmet bezsebeltek. Külön dicséret illeti az 1500 méteres magyar bajnoki címet elért békéscsabai szenior világbajnokot, Juhászné Tóth Margitot, valamint klubtársát, dr. Kocsor Ferencnét.

A Békés megyei dobogósok. Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Csirmaz Sándor, dr. Dávid Gyula, Juhászné Tóth Margit, dr. Kocsor Ferencné, Tar Krisztián.

Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Csepeli Pálma, Fehér Edit, Gévay Liliána, dr. Legeza László, Legeza Péter, Murnyák Zsuzsanna, Schriffert Józsefné.

A Budapesti Delfinek színeiben versenyző, de mezőhegyesi dr. Sümeghy László.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában