Úszás

2023.02.09. 12:30

A legeredményesebb versenyzőket díjazták Gyulán – galériával

Megtartotta 2022-es évzáró ünnepségét a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya. Az eseményen értékelték az elmúlt év kimagasló eredményeit és teljesítményeit, illetve díjazták és elismerték a legjobb versenyzőket.

P. B.

Fotók: Kónya István/Facebook

Az ünnepélyen Tóth András vezetőedző, Fekete Tamás edző és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezetője mellet részt vett Kónya István alpolgármester, Kiss Tamásné sportért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő, a Gyulai Úszókért Alapítvány elnöke, illetve Zámori Ida, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatója.

– Kétszáz-kétszáztízen sportolnak a szakosztályban, de szűkebb körű volt az esemény, azt a közel húsz-huszonöt versenyzőt hívtuk meg, akik a legjobb eredményeket érték el tavaly – mondta el Tóth András, akik jövő héttől zalaegerszegi edzőtáborba vonul a gyulai úszók egy csoportjával.

– Azokat az úszókat, akik a korosztályos bajnokságokon az első nyolc helyezett között végeztek, kupával díjaztuk. A vándorserleget Cseresznyés Petra kapta meg, mint a szakosztály legeredményesebb versenyzője és a Kassai család által felajánlott vándorserleget is ő kapta meg. Petra nemzetközi szinten is már eredményesen teljesített és öt érmet, közte aranyat is nyert az elmúlt évben a különböző országos bajnokságokon. Ifjúsági kategóriában Abrudán Gáborhoz került az elismerés. Továbbá sportfelszerelést is kaptak a gyerekek erre az évre, hogy minél egységesebb legyen az úszóklub arculata és megjelenése a versenyeken.

Kónya István közösségi oldalán az évzáró kapcsán azt írta, örömteli, hogy „kiváló úszók nevelődnek a Várfürdő égisze alatt, akik szebbnél szebb eredményeket érnek el országos versenyeken, kitartó szorgalmuknak és fegyelmezettségüknek köszönhetően.”

– Az eredmények mögött természetesen mindig ott van a támogatói kör, a szülők, az edzők, a Gyulai Úszókért Alapítvány és a Várfürdő azon dolgozói, akik biztosítják a gyerekek ideális sportolási feltételeit. Köszönet mindazoknak, akik segítenek abban, hogy úszó kiválóságaink minél jobb eredményeket érhessenek el! – fogalmazott az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában