Póser Dániel

2023.01.06. 16:44

Visszatért Békéscsabára a rutinos, tapasztalt kapus

Egymás elleni mérkőzéssel zárta a hetet pénteken a Békéscsaba 1912 Előre NB III-es és NB III-as labdarúgó-csapata a békéscsabai 4-es Honvéd utcai pályán. Csupán látszólag volt tét nélküli az ütközet, mert a jó teljesítmény is számít a jövő hétfőn kezdődő algyői edzőtáborba utazó csapat kijelölésénél. Időközben bejelentették az első téli szerzeményt is.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Kétszer negyvenöt perces egymás közötti mérkőzéssel zárta a hetet pénteken a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es és NB III-as alakulata. Az edzőtábor előtti mérkőzés és a délutánra tervezett utolsó csapatépítő tréning jelentős hatással lesz az utazók kijelölésére.

A tempós, hajtós edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülés jelenlegi fázisát és a húsz mezőnyjátékos, valamint négy kapus mindegyike játékpercekhez, ezáltal megfelelő terheléshez jutott. A pályára lépők névsora azonban közel sem volt teljes, hiszen hatan betegséggel, illetve sérülésekkel küzdenek. A mérkőzést 3–0-ra az egyes számú együttes nyerte Puskás, Ilyés és Kitl találataival.

A klub honlapján olvasható beszámolóból kiderült, hogy reményeik szerint hamarosan fény derül arra, kikkel is erősítik meg a csapatot.

Nos, pénteken délután be is jelentették az első téli igazolást, visszatért ugyanis Békéscsabára a rutinos, tapasztalt kapus, Póser Dániel, aki a Diósgyőri VTK-tól érkezik a Viharsarokba.

Póser Dániel Debrecenben nevelkedett, 2009 februárjában egy Ligakupa-mérkőzésen mutatkozott be a DVSC első csapatában, ahol akkoriban Kondás Elemér a szakmai stáb tagja, Igor Bogdanovics pedig a játékostársa volt. A következő három és fél évben kölcsönben a fiókcsapatnak számító Létavértes színeiben folytatta, majd Kazincbarcika érintésével, 2013-ban lett a Békéscsaba játékosa.

Két év után, 2015-ben elfogadta az élvonalba feljutó Vasas ajánlatát, ahol a Magyar Kupában védett, az OTP Bank Ligában azonban csak a kispadon ült. A több játéklehetőség reményében, 2018-ban Budafokra igazolt, ahol a második évben feljutott csapatával az élvonalba, és 23 mérkőzésen védte a piros-feketék kapuját. Teljesítményére nem egyszer kapta fel fejét a közvélemény, októberben és decemberben is ő mutatta be a hónap védéseit, bravúrok sorozata fűződik a nevéhez.

Miskolcra 2021. június 16-án érkezett és a 2021–2022-es idényben a Diósgyőr meghatározó játékosa volt, 39 mérkőzésből 28 alkalommal volt kezdő.

A 2022–2023-as szezonban Danilovics Branislav mögött csak második hálóőrként kapott szerepet, így mindössze két alkalommal szerepelt a kezdő tizenegyben.

– Elég régóta szerették volna, hogy visszatérjek Békéscsabára és úgy látszik most érkezett el ennek az ideje – mondta a klubhonlapon a kapus. – Ennek nagyon örülök, annak viszont nem, hogy a Békéscsaba nem olyan pozícióban van, mint amilyet megérdemelne. Mindenáron szeretnék abban segíteni, hogy kilábaljunk ebből a szituációból, amint játéklehetőséget kapok. 

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a keddi Kecskeméti TE elleni (2–4) téli első tesztmérkőzésen több próbázó is feltűnt a békéscsabai együttesben (Póser nem volt közöttük, de őt ugye már jól ismerték Békéscsabán). A kezdőben kapott volna helyet a Vasas egykori U19-es válogatottja, a 24 esztendős Kleisz Márk, aki ősszel a fővárosiak harmadosztályú csapatát erősítette, tavaly pedig a III. kerületi TVE együttesében szerepelt – de a kezdés előtt jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.

Játéklehetőséget kapott a 27 éves a romániai születésű, korábban Kazincbarcikán védő kapus, Fila Károly.

A hálóőr neve már nyáron szóba került, de akkor Bukrán Erik mellett tette le a voksot a szakvezetés, most viszont ismét képbe került. A 2004-es születésű paksi támadó, Lakatos-Lengyel Lóránt a fiatal-szabály miatt kerülhet Békéscsabára – már amennyiben a szakmai stáb és a vezetőség is rábólint a leigazolásába, az őszi idény során a zöld-fehérek NB III-as együttesében ismerkedhetett a felnőtt labdarúgással.

Futó Zsombor, a Pécsi MFC tapasztaltabb, 30 éves támadó-középpályása, aki egy sérülés miatt hagyott ki hosszabb időt. Gólt lőtt az NB I-es kecskeméti csapatnak a macedón nemzetiségű 2004-es születésű Alban Mehmeti, aki hazája U19-es válogatottjában is helyet követelt már magának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában