Sakk

2023.01.26. 10:24

Samu Sorin-Mihai sikere

A  Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság, és a Gyulai SE 28. alkalommal rendezte meg a KÖVIZIG egykori mérnöke, a kiváló sakkozó, és sportvezető Gyöngyösi Lázár emlékére hagyományos emlékversenyét. Az „A” csoportban 27 sakkozó szerepelt, köztük 3 nemzetközi mester (IM), valamint egy FIDE-mester (FM).

V. L.

Samu Sorin-Mihai

Forrás: BMH

Az első nap után Balla Tamás (IM) magabiztosan vezette a versenyt, de másnapra fordult a kocka. Meglepetések sora kezdődött, emiatt nem az említett cím viselők közül nyerte meg valaki a viadalt.  A verseny nagy meglepetésre az aradi Samu Sorin-Mihai sikerét hozta, a második helyen a végig jól küzdő id. Balog Imre, a Békési TE sakkozója végzett.

Az A-csoport végeredménye: 1. Samu Sorin-Mihai (Arad) 7 pont, 2. Balog Imre (Békési TE) 6,5, 3. Szalai Kornél (Makó, IM) 6, 4. Balla Tamás (Kisújszállás, IM) 6, 5. Oltean Cristian-Daniel (Gyulai SE, Arad), 6. Restás Péter (Makó, FM) 6.
Különdíjasok. Legjobb ifjúsági: Balaban Voia Alexandru (Arad). Legjobb 14 év alatti: Unc Matteo (Arad). Legjobb szenior: dr. Gosztolya Ferenc (Békési TE). Legjobb nem díjazott hazai: Tamás Kornél (Gyulai SE). Legtapasztaltabb játékos: Kovács István (Gyulai SE) 95 éves.

A „B” csoportban 14 fiatal szerepelt, és végül nagy hajrával a gyulai Godó Nándor győzött, aki az utolsó fordulóra beérte a sokáig vezető dévaványai Giricz Gergőt, és a holtversenyes számítások Godó Nándornak kedveztek.
A B-csoport végeredménye: 1. Godó Nándor (Gyulai SE) 6 pont, 2. Giricz Gergő (Dévaványa) 6, 3. Godó Csongor 5 (Gyulai SE) 5, 4. Czombos Olivér (Orosházi SE) 4,5, 5. Budai Máté (Gyulai SE) 4,5, 6. Farkas Zalán (Szarvas) 3,5.
Különdíjasok. Legjobb nem díjazott gyulai: Varga Botond László. Legjobb 10 év alatti, és legjobb női versenyző: Cotoc Mara-Cristina (Arad). V. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában