Kézilabda - NB I.

2023.01.19. 12:03

Csabán mindenki tisztában van a pénteki mérkőzés fontosságával

A naptári év első hazai NB I-es bajnoki mérkőzését játssza pénteken 18 órai kezdettel a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata, az ellenfél a két ponttal a tabella utolsó helyén álló Érd csapata lesz.

Gajdács Pál [email protected]

Marija Lanisztanin (labdával) és Mayer Szabina rutinja és tudása sokat érhet az Érd ellen

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A békéscsabaiak egy héttel korábban szoros első félidő után a végére szétestek a Kisvárda ellen, ezért nagy különbségű, nyolcgólos vereséget szenvedtek. A tanulságokat mér leszűrték a viharsarki csapatnál, és ettől a héttől már mindenki a rendkívül fontos alsóházi rangadóra fókuszált.

– Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre is, mint a többire. Mindenki tisztában van a mérkőzés fontosságával – kezdte Papp Bálint, a négy pontot gyűjtő, 12. helyen álló Előre NKSE vezetőedzője. – A teher most minket nyom, de nem szabad, hogy ez hátráltasson bennünket. Felszabadultan kell játszani, egységesnek kell lenni. Nem elég csak a mérkőzés elején jól játszani, hatvan percen keresztül kell koncentrálni, küzdeni. Az érdieken nem lesz teher, felszabadultan játszhatnak és nyilván új impulzust jelent nekik a héten kinevezett új edző, Simics Judit személye. Nekünk azonban minden körülményt ki kell zárni.

Papp Bálint hozzátette, becsülettel felkészülnek a mérkőzésre, amit szeretnének megnyerni, hogy kissé eltávolodjanak a kieső zónától.
– A héten nem sokat tudtunk készülni a sportcsarnokban, de ez nem zavar bennünket, sérülés nem hátráltatta a munkát, teljes játékoskerettel várjuk a péntek esti találkozót.

Érden az egykor Békéscsabán edzősködő Horváth Roland helyére a héten a magyar válogatottal 1998-ban Eb-bronzérmes, 2000-ben olimpiai ezüstérmes és ugyanebben az évben Európa-bajnok, a Dunaferr csapatával Bajnokok Ligáját nyert, az edzőként 2013-tól 2022 májusáig a Ferencváros női ificsapatát irányító Simics Juditot nevezték ki vezetőedzőnek.

– A legfontosabb, hogy úgy menjünk Békéscsabára, hogy szeretnénk nyerni. Nem lehet más gondolatunk, csak a győzelem. Ha ez mégsem sikerül, akkor is adjunk bele mindent, ami a csövön kifér és hozzuk ki a legjobbat a lehetőségeinkből – nyilatkozta Simics Judit a Handballerd.hu klubhonlapnak. – A csapat mindig az edző lenyomata. Hosszú távon ők fognak engem minősíteni, a játékos pedig saját magát a pályára tett produktummal. Én ebben tudok nekik segíteni és ők pedig nekem. Ennek mindenki maximális akarattal indult neki. Szeretném, hogy a legtöbbet hozzuk ki az első meccsből – tette hozzá.

A mérkőzést a Paska Dániel, Vastag Sámuel játékvezetői kettős dirigálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában