Kézilabda

2023.01.27. 14:43

Hol sziporkáztak, hol kínlódtak a Békéscsabai Előre NKSE fiókcsapatának kézilabdázói

Bár a csapat neve után U22-es korosztály megjelölés szerepel, a Békéscsabai Előre NKSE NB II.-es női együttesében az utolsó éves serdülőtől, az ifjúsági utolsó éves korosztályig bezárólag, 2003–2006 között született lányok kézilabdáznak.

G. P.

Békéscsabai Előre NKSE U22 - Csorvási SK női kézilabda

Fotós: Bencsik Ádám-archív

– Csak akkor nő a korátlag, ha az NB I.-es felnőttkeretből vissza tudnak adni néhány játékost – adott magyarázatot Fábián Csaba arra a kérdésre, hogy miért is Előre NKSE U22 néven fut a csapat a Délkeleti csoportban. – Amikor az amúgy a felnőttekkel készülő Bencsik Bojána, Madera-Domokos Claudia és Zsemberi Zóra is segítségünkre tud lenni, akkor eredményesebb a csapat. A fiatal játékosok számára az NB II azért lényeges, mert hozzászokhatnak a felnőtt ellenfelekhez, erősödhetnek, s azok, akik már ott vannak az NB I.-es felnőtt keretben, de kevés játékperchez jutnak, itt megkaphatják a lehetőséget.

Fábián Csaba szerint a mutatott játék hullámzó volt, ha jó napot fogott ki a csapat, akkor pariban tudtak lenni az ellenfelekkel.

– Az őszi nyolcadik hely, a megszerzett tíz pont reálisnak mondható, hiszen akadtak jó mérkőzéseink is, de voltak nagyon rosszak, itt az ENUSE-vel szembeni szászbereki 44–24-es vereséggel záruló találkozót említhetném – mondta a tapasztalt edző.

Fábián Csaba elmondta, hogy a fiatalok csak az ünnepek idejére kaptak másfél hetes pihenőt, egyébként meg folyamatosan edzésben vannak.

– Ez indokolt is, mivel a korosztályos első osztályú kiemelt bajnokságok (mindkét korosztály a hetedik helyet foglalja el – a szerző) már zajlanak – tette hozzá a tréner. – Szeretnénk, ha nem lennének olyan szélsőséges teljesítmények, amikor hol sziporkázunk, hol pedig úgy játszunk, mint egy U9-es csapat. Egyúttal természetesen arra is törekszünk, hogy maradjunk benn az NB II.-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában