Vívás

2023.01.08. 19:25

Gachályi a nyolcért küzdött a világkupán

A junior szúrófegyvernemes udinei világkupa utolsó napján rendezték meg a női párbajtőrözők egyéni számát. A még kadetkorú békéscsabai Gachályi Gréta a szombati csapatversenyben még nem jutott szóhoz, ám egyéniben vasárnap pástra lépett. A mezőny óriási volt, négy híján 200 vívó sorakozott fel a délelőtti kezdéskor.

 

 

A 15-ös számú csoportba besorolt Gachályi – év eleje ide, év eleje oda –, gyorsan felvette a ritmust és gond nélkül biztosította be a továbbjutást.

A főtábla 1. fordulójában még nem kellett vívnia, csak a 128 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az olasz Chiara de Piccolit 15:11-re legyőzte, hogy a 64 között ismét egy olasszal, Allegra Cristofolettóval mérje össze tudását. A magyar lány ha lehet, még magabiztosabban vívott és újabb itáliai ellenfelét is legyőzte, 15:10-re, s jutott be a legjobb 32 közé, ahol egy honfitárssal, a Fábián Kamillát legyőző Nagy Blanka Virággal nézett farkasszemet. Gréta megállíthatatlan volt, 12 találatot engedélyezett ellenfelének és lapzártánk idején már a legjobb nyolc közé jutásért csatázhatott. Ellenfele az osztrák Leonore Praxmarer volt, akivel szoros csatát vívott, végül 12:11-re kikapott, és a 15. helyen fejezte be a világkupát. Praxmarer később egészen a fináléig jutott, ahol az izraeli Alexandra Kravets állította meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában