Fekvenyomás

2023.01.24. 11:43

Fekvenyomó diákolimpiai döntő Békéscsabán

P. B.

Berke Lóránd (középen) Szarvas Péter polgármesterrel (jobbra) és Varga Tamás alpolgármesterrel (balra) egyeztetett

Forrás: BMH

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke a közelmúltban Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetőivel, Szarvas Péter polgármesterrel és Varga Tamás alpolgármesterrel egyeztetett a fekvenyomó diákolimpia országos döntőjével kapcsolatban.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a város sportéletében fontos eseménynek számítanak a diákolimpiai finálék, amikor több száz versenyző, edző, pedagógus és kísérőik érkeznek Békéscsabára az ország minden tájáról. Az elmúlt hétvégén például röplabdában rendezett V–VI. Korcsoportos, „A” kategóriás diákolimpiai országos döntőt a vármegyeszékhely, a versengést a leányoknál ráadásul a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium csapata nyerte meg. 

A fekvenyomók versenyének a május 6–7-i hétvégén a Csabagyöngye Kulturális Központ ad helyet, amelynek Agóra-termében színvonalas körülmények között bonyolítható le a mintegy 500 tanulót fogadó sportrendezvény. A szervezésben jelentős szerepet vállal a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület is: Bökfi János vezetőedző és Szabó Ágnes edző, erőemelő világ- és Európa-bajnok (akit a 2022-es év legjobb női versenyzőjének választott meg a hazai szakszövetség fekvenyomásban) személyében elismert, felkészült szakemberek segítik Berke Lóránd munkáját.

– Békéscsabán, a Trefort Ágoston Szakközépiskolában folytattam tanulmányait a kilencvenes években, ezért is nagy öröm számomra, hogy itt rendezhetjük meg a rangos eseményt. Bökfi János termében kezdtem el edzeni, de a kilencvenes években fekvenyomásban még nem volt diákolimpia. Pluhár János testnevelő tanár ezerkilencszázkilencvenötben szervezte meg a „Város legerősebb középiskolása” elnevezésű versenyt, amelyen guggolásból és fekvenyomásból kellett bizonyítani – emlékezett vissza Berke Lóránd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában