Kézilabda – NB I.

2023.01.26. 20:27

Érvényesítette a papírformát az élcsapat Debrecen a Békéscsaba ellen - videóval

A bajnoki bronzérmes DVSC magabiztosan tartotta otthon a két pontot az Előre NKSE elleni kelet-magyarországi presztízscsatában.

P. B.

Fotó: Molnár Péter/Haon.hu

Csütörtök este a bajnoki bronzérmes, az aktuális idényben is dobogós, Európa-liga-csoportkörös, ősi rivális Debrecen elleni kelet-magyarországi presztízsmérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését a női kézilabda NB I.-ben újonc Békéscsabai Előre NKSE.

A lila-fehérek biztatóan kezdtek, az első negyed órában folyamatosan vezettek a parázs hangulatú összecsapáson. Az esélyesebb hazaiak a 18. perctől kezdve fordítottak az eredményen egy öt nullás sorozatnak is köszönhetően. Két-háromgólos volt a Loki előnye, ám bőven lőtávolon belül voltak a hajdúságiak a vendégek szempontjából. Az első félidő utolsó 13 másodpercében a DVSC válogatott balátlövője, Kácsor Gréta két villámgyors találata azonban demoralizálóan hatott.

A félidei négygólos hazai vezetés hétre nőtt, így az utolsó húsz percre fordulva 20–13-as hátránynál a békéscsabai együttest irányító Papp Bálint időkéréssel próbálta megtörni a Loki lendületét. Kevés sikerrel, az ENKSE nehezen tartotta a tempót és a ritmust a nagyobb erőt képviselő riválissal, a vendég hibákat és pontatlan megoldásokat gyors találatokkal büntető DVSC kényelmesen őrizte hét-nyolcgólos előnyét és biztosan érvényesítve a papírformát nyerte meg a két csapat egymás elleni 81. első osztályú mérkőzését.

A Békéscsaba legközelebb kedden este a szintén nemzetközi kupaszereplő Siófok otthonában lép pályára az NB I.-ben.

DVSC Schaeffler–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 30–22 (14–10)

NB I.-es női mérkőzés. Debrecen, Hódos Imre sportcsarnok, 1500 néző. V.: Haskó, Natkai. Debrecen: GABRIEL – Töpfner, Planéta 1, VÁMOS P. 4, BORDÁS 4, KÁCSOR 8 (1), Vámos M. 3. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 3, HÁMORI 4, Szabó Nina, Petrus 2, Csernyánszki 1, Kiss Cs. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Békéscsaba: Szabó D. – Horváth G. 1, LANISTATIN 10 (3), Bucsi 1, Mayer Sz., GYIMESI 4, Hajtai 1. Csere: Razum (kapus), Giricz L., Török F., Andróczki 1, TERMÁNY 3, Borbély M., Vámosi, Bencsik, Kiss-Walfisch 1. Vezetőedző: Papp Bálint.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 15 p.: 6–7. 22. p.: 10–7. 26. p.: 11–9. 34. p.: 16–11. 43. p.: 22–14. 50. p.: 24–18. 58. p.: 30–20. Kiállítások: 2, ill. 8 perc, Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Szilágyi Zoltán: – A védekezésünkkel elégedett lehetek, mással nem. A helyzetkihasználásunk például kritikán aluli volt. Meg kell szoknunk a meccsterhelést, muszáj stabilan játszanunk folyamatosan.

Papp Bálint: – Sajnálom az első félidő végét, hiszen buta fegyelmezetlenség miatt másodpercek alatt leromboltuk azt, amit előtte huszonkilenc percig felépítettünk. A második játékrészben a ritmust sem találtuk a DVSC-vel szemben, amely uralta a mérkőzést. Szünet után visszaesett a sebességünk, a támadójátékunk nem működött, sokszor fegyelmezetlen voltunk elől, elkapkodtuk a helyzeteket. Emiatt kijött a két csapat közötti különbség. Részben akadtak jó megoldásaink a meccs bizonyos szakaszaiban, de látjuk, hogy ellenfelünk jobb volt és lényegesen előrébb tart, mint mi. Megérdemelten győzött a Debrecen, de kicsit azért csalódott vagyok.

Vélemények

Hámori Konszuéla, a DVSC jobbátlövője:

– Megnehezítette a dolgunkat a Békéscsaba. A folyamatos meccsterhelés során sajnos nem tudunk minden mérkőzésen ugyanolyan teljesítményt nyújtani. A védekezésünknek köszönhetjük ezt a győzelmet.

Kiss-Walfisch Mercédesz, az ENKSE átlövője:

– Az első huszonöt perc jól sikerült, de ezt a játékunkat a folytatásban nem sikerült megtartanunk. Kapkodtunk, taktikailag fegyelmezetlenek voltunk sokszor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában