Röplabda

2023.01.25. 20:15

BRSE: az első vereség a KEL-ben

Utolsó előtti mérkőzésén első vereségét szenvedte el a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata a Közép-Európai Liga alapszakaszában, a szerda esti maribori találkozót az OK Calcit Kamnik nyerte úgy, hogy még az első szett után a magyar csapat vezetett.

G. P.

Fotó: Für Henrik-archív

A hazaiak vették fel gyorsabban a ritmust, de Pintér Andrea, Marta Drpa és Ralitsa Vaszileva pontjaival hamar fordult a kocka. Egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd Glemboczki szép megmozdulásait követően lassan-lassan meglépett a Kamniktól a Békéscsaba. Tartotta négy-öt pontos különbséget a magyar csapat, hiába cserélt több poszton is a szlovénok edzője, úgy tűnt, hogy simán hozza a játszmát Tóth Gábor alakulata. A gondok akkor kezdődtek, amikor a szlovénok összehoztak egy négyes sorozatot, és fel nem zárkóztak két egységnyire. Cizman rossz szervája azonban a Csabát segítette. A három szettlabdából kettőt elhibázott a BRSE, de aztán Drpa, mielőtt nagy baj lett volna, gyorsan lezárta a játszmát.

Katasztrofálisan kezdte a második játszmát a Békéscsaba, már 4:0-ra vezetett a Kamnik, amikor Vaszileváék az első pontot meg tudták szerezni. A nagy elánnal játszó szlovén gárda nem lassított, 3:7-nél Tóth Gábornak időt is kellett kérnie. Mit sem használt, mert a Kamnik egy újabb 4:0-val már 8 ponttal vezetett. A csabaiak a szett közepén kezdtek ébredezni, amikor ők produkáltak egy négyes szériát. A hajrára már egészen közel kerültek a szlovénokhoz, akik azonban játszmalabdához jutottak és ugyan egyet elrontottak, a következő támadást már ponttal fejezték be.

Forrás: Facebook

Gyorsan elfelejtették Vaszileváék, hogy mi történt az előző játszmában, hiszen gyorsan faképnél hagyták a szlovén ellenfelüket. 6:2-es csabai előnynél a Kamnik trénerének akadt egy kis mondanivalója. A csabaiak tartották előnyüket, de a szett közepén hullámvölgybe kerültek, a Kamnik kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette. Innentől kezdve csak sejteni lehetett, hogy kié lesz a harmadik szett, vezetett egyik, de másik csapat is. 20:21-nél Tóth Gábor igyekezett néhány megfontolandó tanácsot kiosztani, de hiába, mert a Kamnik az első játszmalabdáját kíméletlenül kihasználta, s immáron 2:1-re vezetett.

Nem tudott kikecmeregni a hullámvölgyből a Békéscsaba, a szlovénok frissebben, pontosabban, és lelkesebben is röplabdáztak. Ennek megfelelően is alakult a negyedik játszma. A közepéig három-négy pontos különbséget mutatott az eredményjelző. A csabaiak mindent megpróbáltak és sikerült látótávolságba kerülniük. Arra már nem futotta az erejükből, hogy fordítsanak, sőt a szlovénok visszaállították a korábbi különbséget. Vitatható ponttal jutott meccslabdához a Kamnik, majd egy szenzációs labdamenet végén Vovk szerezte meg a döntő pontot.

A Békéscsaba első vereségét szenvedte el a sorozatban, a Kamnik a második sikerét könyvelhette el.

Swietelsky-Békéscsaba–OK Calcit Kamnik (szlovén)1:3 (23, –22, –23, –18)

Közép-európai Liga női mérkőzés. Maribor, 100 néző. V.: Bojan Brlas, MilanRajkovic (horvátok).Békéscsaba: Drpa 14, Vaszileva 19, Glemboczki 13, Bodnár 3, Pintér 5, Bagyinka 1. Cs.: Kertész (liberó), Szatmári, Olijnik 1, Tuska 2, Mosher 3.Vezetőedző: Tóth Gábor. Kamnik: Radiskovic 16, Vovk 19, Dordevic 7, Hutinski 8, Sillah 14, Cizman 4. Cs.: Banko (liberó), Gorjup 1, Kregar 2, Vezetőedző: Gregor Rozman.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:3, 7:5, 12:7, 15:12, 21:14, 24:23. 2. szett: 0:4, 3:6, 6:14, 9:16, 14:18, 21:23. 3. szett: 7:2, 10:9, 15:11, 15:15, 16:18, 20:19, 23:23. 4. szett: 3:5, 9:14, 16:17, 17:22.

Tóth Gábor: – Ismét újoncot avathattunk, ennyi pozitívum volt. A nehéz pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, a második szettben kétszer is komoly előnyt adtunk le, ami nem engedhető meg és tanulsággal kell szolgáljon az elkövetkezendőkre nézve. 

Gregor Rozman: –Nehéz meccs volt mindkét csapat számára az előzmények miatt. Kicsit szenvedtünk az első szettben, nem indítottunk túl jól, de aztán elkezdtük a saját játékunkat játszani, és harmadik játszmában – némi szerencsével – előnyhöz jutottunk, a negyedikben pedig végig koncentráltunk és így tudtunk nyerni. Fontos győzelem, hiszen még nem biztosítottuk be a helyünket az elődöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában