Labdarúgás - NB II. - NB III.

2023.01.22. 16:41

Döntetlen a bajnoki főpróbán

Gőzerővel készülnek a csapatok az NB II. és az NB III. tavaszi folytatására.

BMH-összeállítás [email protected]

20221204 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre FC Ajka fotó Für Henrik Békés Megyei Hírlap

Fotó: Fur_Henrik

A Békéscsaba 1912 Előre a vasárnapi, NB II.-es tavaszi rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta, mégpedig a szintén másodosztályú Soroksár SC otthonában. A gólokat a második félidőre tartogatták a csapatok. Czékus Ádám szerzett vezetést a vendég lila-fehéreknek a 49. percben, majd nem egészen három perc elteltével Lovrencsics Balázs egyenlített. Az eredmény már nem változott, a Békéscsaba elmúlt héten lejátszott harmadik edzőmérkőzése is döntetlennel zárult.

Soroksár SC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–0)

Felkészülési mérkőzés. Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep. Soroksár SC: Holczer – Ternován, Ikonomou, Valencsik, Pintér – Németh E., Hudák, Sipos, Halmai – Lisztes, Hegyi. Cserék: Kovács M., Lipcsei, Kékesi, Nagy O., Varga S., Köböl, Erdélyi, Lovrencsics B., Hajdú. Vezetőedző: Lipcsei Péter. Békéscsaba: Póser – Puskás, Albert, Farkas M., Bora – Mikló, Váradi, Kitl, Zvara – Horváth P., Czékus. Cserék: Krnács, Hodonicki, Ilyés, Bónus, Kóródi, Zádori. Vezetőedző: Brlázs Gábor. G.: Lovrencsics az 52., ill. Czékus a 49. percben.

Javában készül a labdarúgó NB III. február 12-i folytatására mindhárom Békés megyei résztvevő. A Füzesgyarmat és a Békéscsaba második együttese egymással mérkőzött meg a tesztelés jegyében, míg a Körösladány a Szolnok és az NB II.-es Békéscsaba ellen vívott felkészülési mérkőzések után Gyulán folytatta az edzőmeccsek sorát. A Keleti csoportban kiváló őszt produkáló KMSK előbb a szegedi Grosics Akadémia második csapatával, majd a Hódmezővásárhellyel küzdött meg, mindkét találkozó hatvan perces volt. A ladányiaknál játszott és gólt is szerzett az új szerzemény Jánovszki László. A 19 éves támadót a sérült Urbán Sándor pótlására igazolták le a DVSC-től.

– Jó iramú volt mindkét mérkőzés, örülök, hogy mindenki, aki egészséges a keretből, pályára tudott lépni és hatvan percet játszott – értékelte a két mérkőzést lapunknak Ekker Attila, a KMSK vezetőedzője. – Nem forgattuk a felállást, a három sérültünk miatt pont huszonkettes kerettel érkeztünk, így csere nélkül két csapatot állítottunk a két meccsre. A lényeg az volt, hogy mindenki hatvan perces terhelést kapjon. Hasznos találkozók voltak. Ismét képet kaptunk néhány labdarúgóról, akik eddig kevesebbet játszottak vagy most kerültek hozzánk. Többet kaptam, mint amit vártam, három fiatal volt a pályán nálunk a Vásárhely ellen.

Felkészülési mérkőzések, Gyula:

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Körösladány MSK 0–2. G.: Szabó László, Jánovszki. Hódmezővásárhelyi FC–Körösladány 2–1. KMSK gólszerző: Ruzsa.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–0 (1–0)

Felkészülési mérkőzés, Füzesgyarmat. FSK: Zsibrita – Sós, Raducu, Oltean, Pataki, Achim Á., Bódis, Szabó Bence, Kis Sz., Bartók, Popescu. Csere: Fildan (kapus), Achim S., Urbanowski, Cigan, Szilágyi J., Csukodi Z., Csukodi D. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Előre II.: Apró Á. – Komáromi Cs., Sipaki, Bazsa, Orvos, Pap Sz., Babinyecz, Csák A., Marik S., Oláh Á., Mágocsi. Csere: Bukrán (kapus), Rajsli, Trescsula, Vörös B., Borbély Bence. Vezetőedző: Nagy Sándor

G.: Popescu a 10., Szilágyi J. a 75. percben

Szabados Tamás: – A mérkőzés elérte a célját. A játék minősége érthetően távol járt még az ideálistól, de amit visszakaptam a játékosoktól, az több volt annál, mint amire számítottam. 

Nagy Sándor: – Taktikai célokra igyekeztünk felhasználni a második edzőmérkőzésünket. A fiataljainknak még rá kell érezniük arra, mennyiben más tapasztalt felnőttekkel szemben játszani, mint saját korosztályukkal. Nem vagyunk elégedetlenek a játék képével, voltak jó megoldásink, azokra kell építenünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában