Labdarúgás - Megye II./A

2023.01.23. 15:03

Dobozon nagyon bíznak a bennmaradás kiharcolásában

A szélsőségek csapata volt ősszel a Dobozi SE a megyei II./A osztályban. A 9 ponttal az utolsó helyen telelő labdarúgó-csapat képes volt bravúrokra (1–1-es döntetlen az éllovas Szabadkígyós és győzelem a Mezőberény ellen) és beleszaladt csúnya verésekbe is (1–9 Eleken, 1–10 a Rákóczi otthonában, 1–8 hazai pályán a Mezőmegyer ellen).

G. P.

Dobozi SE Szabadkígyósi SZSC

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Barcsay Attila játékos-edző szerint krónikus kapushiánnyal küszködtek, többször neki, az inkább a góllövésért felelős játékosnak kellett beállnia a kapuba.

A vezetés a keserves őszi időszakot a háta mögé dobva azon dolgozik, hogy a március 4-i tavaszi kezdésre már egy ütőképesebb, bővebb játékoskeretű dobozi csapat álljon össze. Barcsay Attila néhány változásról már be is számolt:

– Reményeink szerint csatlakozik hozzánk a gólerős, az elmúlt években több megye egyes csapatot is megjárt harminchat éves Sztojka Ádám, aki egy éve még okányi labdarúgóként szenvedett keresztszalag-szakadást, de a műtétje és a hosszabb rehabilitáció után ismét munkába állt, a megyei teremkupán már velünk volt – mondta a játékos-edző. – Öccse, a huszonkilenc éves Sztojka Zsolt nem játszott ősszel, de szintén újrakezdi a játékot.

Barcsay Attila beszámolt arról is, hogy Váczi János (34) szintúgy Dobozon kezdi el az alapozást, ő is újrakezdő, több év után ölt majd újra kék-fehér szerelést. A negyedik nagy igazolás a korábban a megyei bajnokságban gólkirályi címet is szerző Molnár József Gábor (37), aki Sztojka Ádámhoz hasonlóan legutóbbi szintén Okányban futballozott. A támadó több év után szerepel újra nagypályán.

– További rutinos, egykor Dobozon futballozó játékos leigazolása is szóba kerülhet, ám esetükben még nem beszélhetünk konkrétumokról – tette hozzá Barcsay, aki elmondta még, hogy egy távozóról tud: a 19 éves Szabó Dániel már nem velük kezdi el a felkészülést.

Barcsay Attila optimista, hogy a február 2-án kezdődő felkészülés során sikerül egy olyan minőségi munkát elvégezni, melynek köszönhetően a régi-új játékosokkal kiegészülve meg tudják szerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat.

– Számításaim szerint legalább húsz pontot kellene hozzátennünk az eddig megszerzett kilenchez. Tavasszal még inkább számítanánk a fiatal tehetségeink segítségére is – zárta mondandóját a Dobozi SE játékos-edzője. 

A Dobozi SE tervezett felkészülési mérkőzései:

Február 4., szombat: Dobozi SE–Kétegyházi SE
Február 11., szombat: Dobozi SE–Sarkadkeresztúri SE
Február 18., szombat: Dobozi SE–Sarkadi KLE
Február 25., szombat: Dobozi SE–Zsadányi KSE



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában