Asztalitenisz

2023.01.28. 19:44

Balogh Ágnes Kira Budapest-bajnok

A fővárosban, az Ormai László Csarnokban rendezte meg a MOATSZ, az idei felnőtt Budapest-bajnokságot, amely egyben Ács Gábor emlékverseny is volt.

V. L.

A nőknél Balogh Ágnes Kira, a Békési TEAM játékosa csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol a négy közé jutásért 4:1-re verte Dohoczki Nórát (Statisztika), majd az elődöntőben 4:3-ra nyert a dunakeszi Volentics Anna ellen. A fináléban a 19 évesek világranglistáján 110. helyen álló tehetséges Statisztika játékos Molnár Kendra ellen 4:2-re győzött a békési fiatal, aki így aranyérmes lett, és felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Hudák Dorina, az ASE Orosháza kölcsönjátékosa a főtáblára jutott, és a 9–16. helyen végzett. Ágota Csilla, a Békési TEAM játékosa csoportjában egy győzelemmel, és két vereséggel hármas holtverseny után a harmadik lett. Szilágyi Lívia, a Békési TEAM fiatalja egy győzelemmel, és két vereséggel csoportjában a harmadik helyet szerezte meg.  

Női párosban Hudák Dorina, a Statisztika játékosával Szosznyák Emmával csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol az elődöntőben 3:0-ra győztek az Adamik Csenge (Tata), Balogh Ágnes Kira (Békési TEAM) duó ellen, akik így bronzérmesek lettek. A döntőben Hudák Dorináék drámai csatában 3:2-re kaptak ki a Dohoczki Nóra, Molnár Kendra (Statisztika) kettőstől, úgy, hogy a döntő szettet 11:9-re veszítették el, így ezüstérmet nyertek. 

Az Ágota Csilla, Szilágyi Lívia (Békési TEAM) duó csoportjában egy győzelemmel, és két vereséggel hármas holtverseny után harmadik lett, és nem jutott a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában