Kézilabda

2022.12.05. 16:31

Tervel a fedélzeten, Gros viszont kidőlt a Csaba ellen készülő győriek közül

A novemberi Európa-bajnokság miatt beiktatott hosszú szünet után, hat és fél hét elteltével játszik ismét mérkőzést a női NB I.-ben a Békéscsabai Előre NKSE. Az újonc és öt vereséggel az utolsó helyen álló lila-fehér együttes a címvédő, 16-szoros bajnok, 15-szörös Magyar Kupa- és ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győr vendége lesz szerda este 18 órától.

P. B.

Fotó: Békéscsabai Előre NKSE/Facebook

A két BL-csoporttalálkozó között lévő ETO az egészségügyi problémák és sérülések okán hiányzó kerettagok miatt már az Alba Fehérvár elleni múlt heti bajnokira is csak 12 játékossal állt ki. A győri klubhonlap arról számolt be a közelmúltban, hogy a létszám mellett a fő problémát az okozta, hogy a hármas védő posztján csak két játékossal számolhatott Ambros Martín vezetőedző. 

A bajnoki címvédőnél így azt a döntést hozták a BL-küzdelmeket szem előtt tartva, hogy játékengedélyt kértek a jelenlegi másodedző, a Rába-partiaknál korábban játékosként is sikeres Raphaelle Tervelnek. Az egykor a világ egyik legjobb védekezőspecialistájának tartott francia kézilabdázó neve a magyar sportági szövetség honlapján is megtalálható a győri csapat játékoslistáján.

Tekintve, hogy az ETO toronymagas esélyese a csabaiak elleni meccsnek (is), Tervelt aligha kell csatába dobnia Martínnak. A világklasszis szlovén jobbátlövő, Ana Gros viszont biztosan nem léphet pályára, miután a múlt hétvégi BL-fordulóban orrcsonttörést szenvedett és három-öt hetet ki kell hagynia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában