Békés megye sportja, 2022

2022.12.28. 17:24

Súlyemelésben békéscsabai versenyző lett az Európa-bajnok

A hazai mellett a nemzetközi színtéren, a válogatottakban is megmérettettek a Békés megyei felnőtt és korosztályos sportolók a 2022-es esztendőben. Ezúttal is születtek figyelemre méltó eredmények, nem is kevés. Ebben az összeállításunkban – a teljesség igénye nélkül – súlyemeléssel és úszással foglalkozunk. Az idei év nemzetközi eseményeken és az országos bajnokságokon eredményeket vettük sorra.

G. P.

Mitykó Veronika állhatott a dobogó tetejére

Forrás: Mitykó Veronika Facebook-oldala

Súlyemelés 

Mitykó Veronika (edző: Bökfi János), a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzője pályafutása legnagyobb sikerét elérve aranyérmes lett a durresi U23-as Európa-bajnokságon. Ugyanitt Fekécs Szilárd (Békési TE, edző: Balogh János) összetettben 6., Fekécs Richárd (Békési TE, edző: Balogh János) összetettben 13. lett a görögországi junior világbajnokságon. Mitykó Veronika a tiranai felnőtt Európa-bajnokságon 9. A lengyelországi korosztályos Eb-n a békéscsabai Garamvölgyi Kasszandra (edző: Bökfi János) 6. helyen végzett és új korosztályos magyar csúcsot ért el. A békési Nagy Zsolt 8. lett. Garamvölgyi a junior ob-n első lett, mint ahogy a békési Fekécs Gergő, Fekécs Szilárd és Nagy Zsolt is. Garamvölgyi Kasszandra, Mórocz Noémi, Szabadi Luca és Gulyás Milán is megnyerte a serdülő országos bajnokságot. A tatabányai felnőtt ob-n Fekécs Gergő, Fekécs Szilárd és Mitykó Veronika söpörte be a bajnoki címet.

Úszás 

A brazíliai siketlimpián Zsilinszki Orsolya, a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője 6. lett a 100 m-es mellúszásban. A rövidpályás utánpótlás ob-n, serdülőben Cseresznyés Petra (Gyulai Várfürdő) bajnoki címnek örülhetett.

Zsilinszki Orsolya
Forrás: BMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában