Gachályi Gréta

2022.12.06. 14:36

Negyedik lett a világkupán a csabai vívó

A juniorok számára is megkezdődött a nemzetközi szezon. A női párbajtőrözők a hétvégén a németországi Laupheim-ben adtak randevút egymásnak. A 191 hölgyvívó között ott volt a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia még mindig csak tizenhat éves kiválósága, Gachályi Gréta is.

G. P.

Gachályi Gréta negyedik lett a világkupán.

Jól kezdett, négy győzelme mellett mindössze kétszer hagyta el vereséggel a pástot. A 128-as táblán aztán a lengyel Szymanovska jobbnak bizonyult nála. Gréta így a középmezőnyben végzett.

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott a világkupa. A húsz együttest számláló mezőnyben a magyar lányok a britekkel kezdtek. A végi szoros mérkőzésen Gachályi Gréta vezérletével győztek a mieink 39:34-re. 

Következett a házigazdák csapata. Az Európa-bajnok Gachályi ismét remekelt így az előzőnél magabiztosabb győzelem született (45:33). A nagyon fiatal magyar csapat ezzel a győzelemmel az elődöntőbe jutott. A döntőbe jutás aztán az olaszok rutinosabb csapata ellen nem jött össze és a bronzmérkőzésen is az esélyesebb csapat, az Egyesült Államok győzött. A magyar válogatott negyedik helyezése kiváló eredmény a rendkívül erős mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában