Súlyemelés

2022.12.30. 13:57

Mitykó Veronika: a sok munka kifizetődik

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület kiválósága elégedetten tekinthet vissza a 2022-es esztendőre.

Papp Bálint [email protected]

Mitykó Veronika

Fotó: Bencsik Ádám

Elégedetten tekinthet vissza a 2022-es esztendőre Mitykó Veronika. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület 22 éves versenyzője összetettben és szakításban arany-, lökésben ezüstérmet nyert az albániai utánpótlás Európa-bajnokságon, az U23-asok 81 kilogrammos kategóriájában október végén. A békéscsabai kiválóság hat jó gyakorlatot mutatott be, az első fogásnemben 98, a másodikban 110 kilóig jutott, így összetettben 208 kilogrammal diadalmaskodott.

Bökfi János tanítványa a legfőbb esélyesként és végül egyedül indult a 81 kg-os mezőnyben a novemberi országos bajnokságon, Tatabányán, ahol 205 kilót teljesített, ezzel az abszolút rangsor első helyét is kiérdemelte.

 Mitykó Veronika hírportálunk megkeresésére visszatekintett az elmúlt évre. 

– Küzdelmes, de minden év az egyébként – vágta rá egyből az emelőtehetség, hogy melyik szó ugrik be neki elsőként a 2022-es év kapcsán. – Az őszi korosztályos Eb-re való felkészülés volt a legnehezebb, viszont ebben az évben ez hozta meg a legnagyobb sikert is, szóval megérte a sok küzdelem. A sok munka előbb-utóbb úgyis kifizetődik.

Mitykó ugyanakkor azt nem mondaná, hogy hullámzóak voltak az elmúlt hónapok:

– Az év eleje nagyon jó volt, mentem felfelé. Az őszi Eb előtti időszak volt nehezebb, de szakmailag nézve tartani tudtam egy kiegyensúlyozott teljesítményt. Ugyanúgy dolgoztunk idén is, ahogyan eddig. Annyi eltérés akadt, hogy a felkészülések során szombatonként nem volt edzés, egyébként a bevett séma szerint, napi két edzéssel készültünk.

Siker és elismerés az év utolsó heteiben is érte a fiatal sportembert, hiszen a Magyar Súlyemelő Szövetségnél immár harmadszor őt választották meg az év legjobb női versenyzőjének.

– Örülök annak, hogy megkaptam ezt a díjat – folytatta Mitykó, aki a jövő évi céljaira is kitért. – Izgatottan várom a következő évet. Nagyon sok verseny lesz, amelyeken ott kell lenni és kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak is. Sokat lendíthet az albániai eredmény azon, hogy a felnőtt Eb-n is előrébb léphessek jövőre. A két évvel ezelőtti felnőtt Európa-bajnokságon majdnem érmes lettem szakításban, tehát ha megfelelő a mezőny, akkor ebben a fogásnemben a felnőttek között is ott lehetek a dobogó közelében egy kontinenstornán. Lökésben még fejlődnöm kell, ez viszont egyértelmű.Minimum egy öt-öt kilós javulás kellene már év elején is, utána pedig év végére még több, ez biztos. Januártól keményen el kell kezdeni edzeni.

A békéscsabai súlyemelő első jelentős megméretése idén is a márciusi, szombathelyi Savaria-kupa lesz, majd áprilisban a felnőtt Eb-n bizonyíthat a magyar válogatott tagjaként Örményországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában