Állóképesség

2022.12.05. 16:37

Hasznos téli alapozásban vannak a békési kajakosok

A téli időszak beköszöntével is zajlik az élet a békési kajakosoknál. A Vajda Attila Regionális Akadémia U8–U14-es korosztályainak versenyzői a közelmúltban Algyőn teljesítették az állóképességi feladatokat.

P. B.

Fotó: Békési Kajak-Kenu Club/Facebook

A Békési Kajak-Kenu Club hat fiatal tehetsége is részt vett az eseményen, akik ügyesen is vették az akadályokat. Mindenki „Arany” jelzéssel, sikeresen teljesítette a felmérőt. A békési egyesület tájékoztatása szerint a legkisebbeknek futás, egyperces plank gyakorlat, úgynevezett NETFIT hasi gyakorlat, rögzített karú lógás, valamint 30 méteres sprintfutás szerepelt a programban. Az U11-es korosztálytól a plank helyett fekvőtámaszokat, a rögzített karú lógás helyett pedig a húzódzkodásokat számolták az akadémiai edzők, míg az U13-as korcsoporttól a NETFIT-et a lábemelés, a meghatározott távú futást pedig egy Cooper-teszt váltotta fel.

Az akadémia egyesületei az elmúlt hétvégén pedig Békésen 12 órás úszással alapoztak az új idényre. Ahogyan arról a város polgármestere, Kálmán Tibor hivatalos közösségi oldalán beszámolt, a Békési Kajak-Kenu Club és a Vajda Attila Regionális Akadémia szervezésében a Békési Uszodában gyűltek össze a régió klubjainak képviselői, hogy egy nagyszabású úszóverseny keretében mérjék össze az erőnlétüket.

– A kajakosoknak és kenusoknak a téli időszak egyik kitüntetett színterét jelentik az uszodai edzések, amit Békésen egy tizenkét órás verseny keretében tehették meg. Ide ellátogatva lehetőségem nyílt egyeztetni az edzőkkel, megismerni az utánpótlás és a versenyző nemzedék fejlesztésének a körülményeit. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi tagjaként és polgármesterként is kiemelt feladatomnak tekintem a sportág munkájának segítését – fogalmazott a városvezető.

A félnapos verseny során több mint 500 kilométert úsztak a Vajda Attila Regionális Akadémia tagjai. A Békési Kajak-Kenu Club több versenyzője is dobogóra állhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában