Röplabda

2022.12.03. 20:55

Győztesen zárta az évet a tavalyi ezüstérmes az Extraligában

Az Extraliga alapszakasz első körének zárásaként Székesfehérváron vendégszerepelt szombaton a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, s bár akadtak nehézségei a tavalyi ezüstérmesnek, végül sikerült három szettben hozni a találkozót.

Bár az első pontot a Békéscsaba szerezte, a folytatásban a fehérváriak vitték a prímet. Négy pontos (12:8) hazai előnynél Tóth Gábor lehozta a feladó Bagyinka Fannit, így Viktoria Olinyik kezébe került a karmesteri pálca. Marta Drpa és Glemboczki Zóra pontjaival elkezdte a felzárkózást a Csaba, s a játszma derekán már fej-fej mellett haladtak a csapatok. A MÁV Előre remekül használta ki a csabai hibákat, az indiszponált Aktas nyitásrontásai is az ellenfél malmára hajtotta a vizet. A hajrára aztán összeállt a viharsarkiak játéka és ritmusváltással sikerült megtörniük a lelkesen küzdő ellenfelet, így nem kis nehézségek árán végül hozta a szettet a BRSE.

A folytatásban egy másik arcát mutatta a Békéscsaba, a játszma elejétől maximális koncentrációval és a Tóth Gábor vezetőedző által előzetesen kért agresszív játékkal helyezték nyomás alá a hazaiakat. Olinyik jó cserének bizonyult, mert jól mozgatta a csapatot, összeállt a védekezés, így markáns különbség alakult ki, amit a vendégcsapat meg is tartott a játékrész végéig. Végül Marta Drpa pontjával zárult ez a felvonás.

A harmadik szettben sem sokat változott a játék, a Békéscsaba nem csökkentett a tempón, amit képtelenek voltak tartani a házigazdák. Öt–tizenkettes állásnál újoncot avatott a BRSE, hiszen Sinka Dalma személyében egy tehetséges, saját nevelésű fiatal debütált. A folytatásban a török Aktas végre magára talált és remek sorozatával nőtt a különbség, melyhez az amerikai Sullivan blokkjai is hozzájárultak. A Békéscsaba magabiztosan nyerte a játékrészt, s ezzel a mérkőzést is.

Folytatás szerdán Békéscsabán, ahol a horvát bajnok Mladost Zagreb ellen vív rangadót a Csaba a Közép-európai Ligában.

MÁV Előre SC-St. Solar–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–20, –9, –17)

Röplabda Extraliga női mérkőzés. Székesfehérvár. V.: Kiss Z., Szabó Zs. MÁV Előre: Gilfillan 4, Karnyitszkaja 7, Tóth J. 6, Szabó L. 4, Dolotova, Vajda 5. Cs.: Kovács E. (liberó), Kiss L. 1, Alisanova, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni. Békéscsaba:Bagyinka, Aktas 12, Glemboczki 13, Drpa 19, Pintér 2, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Olinyik 1, Sullivan 4, Sinka.Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1 szett: 6:4, 11:7, 14:14, 19:18, 20:24. 2. szett: 2:6, 4:13, 5:18, 8:24. 3. szett: 0:5, 4:11, 8:17, 14:20, 16:23.

Nagy Fanni: –Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.Tóth Gábor: – Nem játszottunk jól, viszont agresszívak voltunk a kivédekezett labdáinkból és ez kiemelt jelentőséggel bírt a győzelem megszerzése szempontjából. Egyértelmű célunk volt a három pont megszerzése, ami teljesítettünk, holnaptól a szerdai Mladost Zagreb elleni találkozóra készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában