Nagy eredmények és remények

2022.12.12. 18:21

Folytatódik a névadó szponzor és az atlétikai klub együttműködése Békéscsabán

Az új elnökség bemutatása, a névadó szponzor és a klub szerződéskötése, az év értékelése, a budapesti világbajnokság és a hagyományos szilveszteri futógála szerepelt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club hétfőn a békéscsabai Veszely Csárdában megtartott sajtótájékoztatójának naprendjében.

Gajdács Pál [email protected]

A névadói szerződés meghosszabbítása: Kopp Szilárd, Dr. Juhász István és Tóth Sándor

Fotó: A szerző felvétele

Czeglédi Katalin, a Kopp Békéscsabai AC marketingvezető bemutatta a klub közelmúltban megválasztott új elnökségét.

– A cél az, hogy aktív elnökségünk legyen. Akiket megkerestünk, örömmel vállalták el a feladatot – mondta Czeglédi Katalin. – A 2011-től a klub elnökeként tevékenykedő Dr. Ferenczi Attila halála után Dr. Juhász Istvánt választották meg elnöknek, aki 2019 óta Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, és ügyvédként a klub önállóvá válása óta kapcsolata van a klubbal. Az alelnök Tóth Sándor ügyvezető, vezetőedző, aki 1979 óta tevékenykedik a békéscsabai atlétikáért és nevel válogatott versenyzőket, olimpikonokat. A létesítményfejlesztés és az utánpótlást szívügyének tartó Varga Tamás Békéscsaba alpolgármestere is örömmel vállalta el az elnökségi tagságot.

Az elnökség tagja még Bagi Árpád, a Trefort iskola testnevelője, egykori atléta, jelenlegi edző, Dr. Kováts Mihály, a békéscsabai kórház gazdasági igazgatója, aki több pályázatban segített már a klubnak. Sikeres, világbajnokságot megjárt szenior atléta.

Tóth Sándor az idei évről beszélt. Elmondta, hogy a Covid egy pontszerző helyet biztosan elvett a magyar atlétikától, hiszen a világbajnok Tajti-Márton Anita éppen a müncheni szabadtéri Európa-bajnokság előtt lett beteg.

Eredményességet tekintve a különböző korosztályokban és szakágakban 2022-ben a klubrekordhoz közeli 40 magyar bajnoki aranyérmet szereztek a békéscsabai atléták.

– Nemzetközi színtéren a brazíliai Siketlimpián egy hatodik és egy hetedik helyet szerző futónk, az anyai örömök előtt álló Mihály Réka szereplését emelném ki – mondta a szakember. – A lengyelországi ORV-n Baukó Petra súlylökésben és diszkoszvetésben is negyedik lett. A jeruzsálemi ifjúsági Eb-n öt versenyző szerepelt a válogatottban és két edző is feladatot kapott. A szenior világbajnokságon dr. Kováts Mihály utcai futásban indult, Komáromi László új országos csúcsot elérve lett bronzérmes. A besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a futó Kis Petra Sára végzett pontszerző helyen, a gyalogló Kovács Alexandra pedig bronzérmes. A felnőtt Eb-n pedig Oláh Barbara gyaloglónk 20 kilométeren tizenhatodik, míg Steigerwald Ernő a 4×400-as váltónak volt tagja.

Ebben az évben az U23-as Eb-n Nadj Levente, Steigerwald Ernő és Zahorán Petra indulhat, az U20-son pedig nyolc (!) csabai esélyes a részvételre.

Juhász István elnök a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságról ejtett szót, amit egy 40 ezres gyönyörű csarnokban rendeznek meg nyáron 200 ország mintegy 2000 versenyzőjének részvételével.

– Nagy kihívás ez Magyarországnak, de az atlétáinknak is, akik hazai pályán szerepelhetnek majd. Négy békéscsabai atléta – Tajti-Márton Anita, Oláh Barbara, Nadj Levente és Steigerwald Ernő – versenyzését vehetjük megalapozottnak. Bízunk benne, hogy Tajti-Márton Anitának sikerült érmet szerezni, öregbítve egyesületünk hírnevét – fejezte ki reményét az elnök, aki megjegyezte, hogy jövőre a vébére kvalifikáló április 23-án sorra kerülő gyalogló és futógála és a szilveszteri futógála lesz a klub két nagy rendezvénye.

 

Folytatódik az együttműködés a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és a Kopp Expor–Import Kft. között, mely döntést az immár 8. éve bizalmat szavazó Kopp Szilárd igazgató hozta meg. A szerződést a cég vezetője, Dr. Juhász István és Tóth Sándor látta el kézjegyével.

 

Végezetül, de nem utolsósorban: a csabai klub idén is megtartja az OTP Bank Szilveszteri Futógálát. Czeglédi Katalintól megtudtuk, hogy a városi sportcsarnoknál az év utolsó napjának délelőttjén sorra kerülő versenyen (ami már a 34. lesz!) a családok 2500, az amatőrök 3421, az igazolt versenyzők és a bátor amatőrök 4621 méteren mérettethetnek meg. Utóbbi futam bevételét a Remény-Lak Állatvédő Egyesület árváinak ajánlják fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában