Labdarúgás - NB II.

2022.12.11. 16:09

Bombagóllal győzött a Pécs Békéscsabán - galériával

Ahogy egy hete, úgy vasárnap is egy góllal maradt alul a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapata az NB II.-ben. A naptári év utolsó, 20. fordulójában a feljutásra is esélyes Pécs egy, a második félidő elején szerzett óriási szabadrúgásgóllal rabolta el mindhárom bajnoki pontot.

G. P.

Fotó: Bencsik Ádám

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg, a Békéscsabai Előre napokban 78 éves korában elhunyt legendás futballistája, Dobó János emlékének adózva. Dobó tagja volt az 1974-ben élvonalba jutott csabai csapatnak, de korábban futballozott az akkor NB I-ben szereplő Szegedi EAC együttesében is.

Mindkét csapat játékán látható volt az idény végi forma, ugyanis csak birkóztak egymással, a kapukig alig jutottak el a csapatok, az első félidőben csupán egy-egy veszélyesebb helyzetet jegyezhettünk fel.

Hideg zuhanyként érte a csabai legénységet a szünet után a korábbi paksi Kocsis Bence 25 méteres szabadrúgásból lőtt óriási gólja. A csabaiak sokkal kezdeményezőbbek voltak, mint az első félidőben, gyakrabban alakítottak ki helyzetet is, de vagy Helesfay kapus, vagy a védők mentettek, így elmaradt a pontszerzés, az augusztusi hazai mérkőzés után a pécsiek megérdemelten győztek Békéscsabán is.

Békéscsaba 1912 Előre–Pécsi MFC 0–1 (0–0)

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés. Békéscsaba, 340 néző. V.: Berényi(Baghy, Tőkés). Békéscsaba: Bukrán – Bora (Zádori, 87.), Farkas M., Fazekas L., Puskás G. (Hodonicki, 65.) – Zvara, Kitl M. (Ilyés, 76.), Horváth P. (Lukács R., 65.), Mikló – Hamed (Váradi, 76.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor. Pécsi MFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Katona L., Hadaró – Szeles T. – Kocsis B. (Hegedűs M., 76.), Kesztyűs, Terbe (Tóth-Gábor, 76.), Harsányi I. (Marques, 94.) – Gera Z. (Mayer, 76.) Vezetőedző: Weitner Ádám.

Sárga lap: Terbe a 25., Mayer a 78., Czékus a 92. percben.

Szögletarány: 3:1 (1:0)

47. perc: Kesztyűst buktatta Kitl a csabai kaputól mintegy 25 méterre. A szabadrúgást Kocsis végezte el ballal, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba, 0–1.

Jó: Bora, Kitl M., Fazekas L., Horváth P., ill. Helesfay, Szeles T., Hadaró, Kesztyűs, Kocsis B.

Brlázs Gábor: – Teljesen ki-ki meccset játszottunk a második helyezett Pécs ellen, ami azt mutatja, hogy annyira nem vagyunk rossz csapat. Az sem véletlen, hogy ezeket a meccseket rendre elveszítjük, mert – elsősorban mentális oldalról – problémák vannak, a fontos helyzetekben mindig rossz döntéseket hozunk. A zártan védekező ellenfélnek sem volt több helyzete, mint nekünk, egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést és ezzel a győzelmet is. 

Weitner Ádám: – Az első félidőben már stílusosan játszottunk, próbáltuk sokat járatni a labdát és az ellenfél fölé kerekedni. A második félidőben változtattunk a játékunkon, gyönyörű szabadrúgásgólt rúgtunk és szervezetten védekeztünk, így megnyertük a mérkőzést egy nagyon jó csapat otthonában, ami óriási fegyvertény.

További eredmények: Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 0–0, Dorogi FC–Kolorcity Kazincbarcika SC 1–2, Budafoki MTE–FC Ajka 1–2, Credobus Mosonmagyaróvár–Tiszakécskei LC 0–1, Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr 0–2, Aqvital FC Csákvár–Szombathelyi Haladás 0–2.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK Budapest mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában