BRSE

2022.12.16. 10:06

Az energiahatékonyságot is szem előtt tartja a csabai röplabda akadémia

A Békéscsabai Röplabda Akadémia csarnokát 2020 nyarán vette használatba a Békéscsabai Röplabda SE. Az épület tervezésénél és kivitelezésénél szem előtt tartották az energiahatékonyságot, ennek célja, hogy a rendelkezésre álló szűk forrásokat minél nagyobb arányban fordíthassák legfőbb céljukra: az utánpótlás-nevelésre.

G. P.

Fotó: Békéscsabai Röplabda Akadémia/Facebook

Bár alacsony fogyasztású, korszerű lámpatestek kerültek beszerelésre, mégis csökkentett üzemmódban üzemeltetik azokat. Az edzéseket 30 százalékos „edzőfény" mellett tartják, és a csarnok hőmérsékletét is a sportoláshoz igazítják.

Az épület körül található lámpák nemcsak díszvilágító funkciókkal bírnak, hanem baleset-, közlekedés- és vagyonvédelmi feladatot is ellátnak. Baran Ádám, a BRSE elnöke és Borbola István operatív igazgató közösen határozták meg, hogy mi az a minimális megvilágítottsági szint, amellyel már spórolni is lehet, de a fent említett biztonsági célok is teljesülnek.

A klub közösségi oldalán elmondták, hogy már tervezik, hogy a közeljövőben milyen további energiahatékonysági beruházásokkal és intézkedésekkel tudják még hatékonyabbá tenni a működést. Mindezt azért, hogy minél több forrás maradjon a sportra, a tényleges szakmai munkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában