Labdarúgás NB II.

2022.12.08. 15:35

A feljutó helyen álló Pécs ellen zár a Békéscsaba

Hazai pályán, a feljutásért harcoló Pécsi MFC ellen zárja vasárnap a naptári évet a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapata az NB II-ben. A 20. fordulót a tavaszi szezonról hozzák előre.

G. P.

Fotó: Für Henrik

A pécsiek kiválóan szerepelnek a bajnokságban, a Weitner Ádám által felkészített együttes 18 mérkőzéses veretlenségi sorozata éppen az előző fordulóban szakadt meg, mégpedig a sereghajtó Dorog otthonában. A piros-feketék 36 pontot szorgoskodtak össze, pedig a nyáron még számos nehézséggel küzdöttek, átformálódott az egész csapat és a klub is.

Az Ajka ellen vasárnap a Kórház utcában veszítő, a tabella utolsó előtti helyére visszacsúszó Békéscsabának ezzel a gárdával kell felvenni a harcot. A két csapat között 17 hely és 19 pont a különbség. Esélyekről felesleges beszélni, ha nem születik bravúr, akkor egy újabb dorogi győzelem esetén az Előre a tabella végén is zárhatja a 2022-es évet és tavasszal bizony folyamatos győzelmi kényszerben kell majd játszania.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozik a másodosztályban, a mérleg: egy csabai győzelem, négy döntetlen és két vereség. A két gárda utoljára az őszi szezonnyitón találkozott egymással, akkor Pécsett a baranyaiak győztek 1–0-ra. A vendégeknél két játékosra különösen kell figyelni a csabai védőknek, Tóth-Gábor Kristóf eddig 9, Harsányi István 6 gólt lőtt a szezon során.

Színes lapok miatt ezúttal egyik csapatban sem lesz eltiltott, a csabaiaknál azonban nem csökken a sérültek száma, így a merítési lehetőségeiket csak második csapat tagjai közül lehet majd bővíteni, ugyanis a harmadosztályú bajnokságban már nem lesz forduló.

– Veszélyes együttesnek tartom a Békéscsabát, amelynek minden pontra szüksége van céljai elérése érdekében. Ettől függetlenül nem készülünk máshogy az év utolsó bajnoki mérkőzésére sem. Vasárnap sikeréhes csapatot szeretnék látni a pályán, amely a lefújást jelentő sípszóig mindent megtesz az eredményességért. Azon leszünk, hogy győzelemmel mehessünk téli pihenőre – nyilatkozott Weitner Ádám, a pécsiek vezetőedzője.

A mérkőzést Berényi Tamás vezeti, a két asszisztens Baghy Csabát és Tőkés Róbert lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában