Asztalitenisz

2022.11.30. 11:34

Szántosi Dávid bronzérmes az ob-n

Budapesten, az Ormai László Csarnokban rendezte meg a MOATSZ az idei felnőtt férfi egyéni és páros országos bajnokságot. A viadalon két Békés megyei versenyző állt asztalhoz.

V. L

Szántosi Dávid /Fotó: Dömötör Csaba/

Egyéniben Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 16 éves játékosa csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol 4:2-re verte a diósgyőri Krebs Leventét, majd a nyolc közé jutásért nagy csatában kapott ki 4:2-re a későbbi bajnok, Franciaországban légióskodó, válogatott Majoros Bencétől, így a 9–16. helyen végzett. Biedermann Dániel, a Csaba Fly ASE játékosa csoportmásodikként került a főtáblára, ahol nagy küzdelemben 4:3-as vereséget szenvedett az extraligás komlóiak játékosától Both Olivértől, így a 17–32. helyen zárt.

Párosban Szántosi Dávid ifjúsági válogatottbeli társával, Wei Chen Yuval (Magyar Kínai Asztalitenisz Klub) állt asztalhoz, és remek játékkal egészen az elődöntőig menetelt. A fináléba jutásért a szarvasi fiatal, és társa 3:1-re kapott ki a Nagy-Hegedűs Krisztián, Zombori Dávid (Hertha Berlin, Honvéd Szondi SE) kettőstől, így Fest Attila edző tanítványa, a korábbi vegyes párosban elért bronzérme után ismét dobogóra állhatott a felnőtt országos bajnokságon. . 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában