Súlyemelés

2022.10.12. 12:45

Rutinszerzés közben sikerekkel bizonyítottak

Újfent megvillantották oroszlánkörmeiket a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület tehetségei.

P. B.

A közelmúltban Biharnagybajom adott otthont a tini országos bajnokságnak. Ezen a viadalon azok a versenyzők indulhattak el, akik még nem töltötték be a 15. életévüket. Bökfi János vezetőedző elmondta, a verseny célja a csabaiak szempontjából a rutinszerzés volt, méghozzá kiemelt versenykörülmények között. Az egyaránt serdülő korosztályú fiatalok pedig kiváló eredményekkel bizonyítottak. Gulyás Milán a 67 kg-os súlycsoportban szakításban 74 kg-t, lökésben 92 kg-t teljesített, így első helyezett lett egyéni csúccsal. A 73 kg-os Mórocz Nándor is elsőként zárt (szakítás: 32 kg, lökés: 42 kg), miként Csikós László is (30 kg és 40 kg) +89 kg-ban. Veres Vajk a 96 kg-os súlycsoportban (40 kg és 50 kg) harmadikként zárt. Első lett a 76 kg-os Szabadi Luca (44 és 60 kg), csakúgy, mint az egyéni csúcsot elérő (56 kg és 70 kg) Mórocz Noémi +76 kg-ban.

Fotós: Beküldtött fotó

A csabai sikertörténet az előző hétvégén a nyíregyházi serdülő ob-n is folytatódott. Garamvölgyi Kasszandra 55 kg-os súlycsoportban 56 kg-os és 73 kg-os teljesítménnyel elsőként végzett. Garamvölgyi súlycsoportot váltott, az eddigi 49 kg után most az 55 kg-osok bizonyította tehetségét és lett bajnok. Amennyiben kellően beleerősödik az új súlycsoportba, akkor a nemzetközi mezőnyben is itt fog indulni. A fiatal tehetség a serdülő lányok mezőnyében ezzel a teljesítményével megnyerte az abszolút első helyezettnek járó kupát is.

Szabadi Luca (48 és 62 kg) nagyon stabil versenyzéssel, hat jó gyakorlattal nyerte a 76 kg-os súlycsoportot, ami egyben egyéni rekord is lett összetettben. Mórocz Noémi (+76kg, 54 és 67 kg) szintén első lett. Bökfi mester elmondta: Noémi célja a biztos bajnoki győzelem volt, ezért stabil gyakorlatokat választottak, így kockáztatás nélkül tudta megvédeni címét. Gulyás Milán a 73 kg-os súlycsoportban zárt az élen (szakítás: 75 kg, lökés: 100 kg): fiatal kora ellenére összeszedetten, magabiztosan versenyzett és hat jó gyakorlatával 6 kilót javított egyéni csúcsán. Mórocz Nándor 73 kg-ban negyedikként zárt. Mórocz volt a legfiatalabb a mezőnyben, neki még a rutinszerzés a legfontosabb, ám így is hat szép gyakorlatot bemutatva emelt egyéni csúcsot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában