Röplabda

2022.10.04. 09:12

Jól érzi magát Füreden a csabai röplabdázó

Nagy Emese személyében Békéscsabán nevelkedett fiatal, többszörös korosztályos magyar bajnok röplabdázó igazolt a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémiára, ahol az U17 I., és az U20 II. osztályban szerepel.

G. P.

Nagy Emese

Forrás: BMH

Mint a balatonfüredi klub honlapjának elmondta, 2015-ben kezdett el röplabdázni Békéscsabán, de egy évvel azelőtt már járt ki a felnőtt csapat meccseire és nagyon megtetszett neki a játék. Megkereste Sinkáné Kiss Anikó edző, nála ismerkedett meg jobban a sportággal.

– Békéscsabán az U11-ben megnyertük a magyar bajnokságot, U13-ban 24 meccsből 24-et nyertünk, de sajnos az a szezon a Covid járvány miatt nem fejeződhetett be. Két éve, U15-ben a másodosztályból feljutva lettünk negyedikek a bajnokságban, tavaly pedig megnyertük az U15-ös első osztályú bajnokságot és az U17 másodosztályú bajnokságot is – sorolta békéscsabai eredményeit Nagy Emese.

A Szent Benedek Akadémiára a korábbi csabai sikeredző, Kormos Mihály miatt esett a választása, aki három éve a klub utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozik.

–Amikor Misi bácsi idejött, akkor kezdtük el követni, hogy mi történik Balatonfüreden. Tetszett az, amit ebből láttam és tetszettek a tervek is. Nemcsak a sportot, a középiskolai tanulmányaimat angol nyelvi előkészítős osztályban is tudom itt folytatni, ezért jöttem ide. Nagyon jól érzem magam, nagyon tetszenek az edzések, a közösség is nagyon jó, nagy könnyebbség, hogy az iskola, a kollégium és a csarnok is egy helyen van. A röplabdában az a célom, hogy az új csapattal mindig a legjobbat hozzam ki a lehetőségeimből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában