Vívás

2022.10.25. 16:15

Érem nélkül a kadétok

Belgrádban folytatódott a hétvégén a kadet korú párbajtőrözők Európai Körverseny sorozata.

G. P.

A görögök legyőzése csalódottan sem okozott gondot

Forrás: BMH

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémiát az Európa-bajnok Gachályi Gréta képviselte. A csapatversenyen (38-at neveztek) a magyar lányok a spanyolokkal kezdtek, s érvényesítették a papírformát (45:15). A következő ellenfél az Egyesült Államok hármas számú egysége volt. Rendkívül kiélezett, nagy csata alakult ki. A tengerentúliak már nyolc találattal is vezettek, amikor az utolsó előtti párban Gachályi Gréta csodát tett. Kilenc találattal győzte le ellenfelét, így az utolsó asszó előtt egyetlen találattal a mieinknél volt az előny, viszont az ellenfél befejező embere először kiegyenlített, majd a hosszabbításban a győztes találatot is bevitte. A lányok szomorúan vették tudomásul, hogy ezúttal nem állhatnak fel a dobogóra. A görögök legyőzése csalódottan sem okozott gondot, de a legerősebb spanyol csapat egyetlen találattal felülmúlta a mieinket. Zárásként a törökök második csapatát legyőzve a 11. helyen kötött ki válogatott. 

– Ennél mindenképpen jobbra számítottunk, de a tanulság leszűrése után lehet javítani a decemberi németországi fordulón – nyilatkozta Galli Zsolt, a kadet válogatott szövetségi, Gachályi Gréta klubedzője.

Az egyéni versenyen 171 hölgy ragadott párbajtőrt. Gachályi Gréta kiválóan kezdett, a csoportkört hibátlanul, remek találataránnyal zárta. A 128-as táblán aztán a török Karavadut gyorsan kapitulált (15:4), az ukrán Dmytruk viszont már nagy küzdelemre késztette a magyar tehetséget (15:13). A bolgár Szucskovát aztán már nem sikerült legyőzni (13:15). Gréta 17. helyezése előrelépés a pesti versenyhez képest, de ő ennél többet tud. A nyolcaddöntőbe három magyar jutott be, a nyolc közé viszont már egy sem az erős versenyen. G. P.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában