Röplabdázás Hete

2022.09.02. 18:32

Telt házra számítanak Békéscsabán a portugálok elleni Eb-selejtezőn

Szeptember 5–10. között rendezik meg Békéscsabán a Röplabdázás Hetét, amelynek egyik csúcseseménye a jövő pénteki Nemzetközi Sporttudományos Konferencia. Baran Ádámmal, a rendezvény kitalálójával és a BRSE elnökével beszélgetett a Nemzeti Sport munkatársa a konferenciáról és a jövő szombati női Európa-bajnoki selejtezőről.

Baran Ádám

Fotó: Imre György

– Számos szakmai rendezvényen jártam az elmúlt időszakban, zömmel külföldön, illetve más sportágak szervezésében – nyilatkozta Baran Ádám. – Rátgéber László egyik előadásán hangoztak el rendkívül hasznos gondolatok a folyamatos fejlődésre való motivációról, valamint arról, hogy a legtöbb hazai sportágnak már szinte minden eszköz és infrastrukturális lehetősége megvan ahhoz, hogy új szintre lépjen. Immár az emberi és a szakmai tényezőkre kell fókuszálni. Nagyot lépett előre a röplabdázás a lehetőségek terén, ezt a szakmának is le kell követnie.

Baran Ádám az interjúban arra is kitért, maga az ötlet Békéscsabán fogalmazódott meg, de a Magyar Röplabdaszövetséggel együttműködésben valósítják meg a rendezvényt.

– Távol áll tőlem az a gondolat, amit sokan hangoztatnak a sportág berkein belül, miszerint ha majd a szövetség segít, akkor ők is kitalálnak valamit. Az MRSZ csak mankót ad az ötlet megvalósításához. Én saját kútfőmből, pénzt, időt és energiát nem sajnálva elutaztam több országba az elmúlt évtizedben, hogy másoktól tanuljak. Széleskörű összefogás nélkül nem fogunk tudni komolyabb eredményeket elérni.
A konferencia másnapján a női röplabda-válogatott utolsó Eb-selejtező mérkőzését játssza Portugália ellen a csabai sportcsarnokban.

– Magyarországon egyfajta rangnak és dicsőségnek számít, ha az adott város nemzetközi válogatott eseménynek adhat otthont – mondta Baran Ádám. – Komoly verseny is van ezért. A BRSE jó szakmai kapcsolatot ápol az MRSZ-szel, azonban elengedhetetlen volt az önkormányzat partnersége. Mivel a városban és a régióban nagyon szeretik a röplabdát, ezért biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz, illetve szerte az országból érkeznek majd szurkolók.

A teljes interjút ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában