Golf

2022.09.02. 14:03

Nyolcadszor is megnyerte a lengenfeldi klubbajnokságot Tar László

Kemény, de annál eredményesebb időszakon van túl Tar László. A békéscsabai golfozó néhány nap alatt négy versenyen vett részt Ausztriában.

G. P.

Tar László

Megkeresésünk idején is éppen úton volt, és fáradtan, de annál nagyobb büszkeséggel jegyezte meg, hogy a lengelfeldi klubbajnokságot immáron nyolcadik alkalommal nyerte meg.

– Ebben rekordernek számítok, soha, senki nem győzött még meg ennyiszer – újságolta Tar László. – Pedig akadtak nehézségeim a bajnokság előtt, hiszen a schönfeldi szériaverseny után meghúzódott a derekam. Próbálkoztam gyógyszerrel, csontkováccsal és tapasszal is. Szerencsére nagy a tűrőképességem és így is hozni tudtam az eredményt. A körülmények sem voltak ideálisak, hiszen végig esőben, megszakításokkal zajlott le a verseny, de nem volt igazi ellenfelem, igaz most tényleg nagyon jól is ment a játék – számolt be a sportember, aki a lengfeldi viadalt megelőzően másik három versenyen bizonyított.

– Szintén Lengenfeldben rendezték meg az Elnöki Kupát, ahol a harmadik legjobb eredmény volt az enyém – folytatta beszámolóját Tar László. – A már említett schönfeldi nyílt szériaversenyen (tizenhármat rendeznek egy évben, ez volt a tizedik) nem találtam legyőzőre. Ezt követte a több napig tartó csapatbajnokság Lengenfeldben. Kilenc éve vagyok a klub igazolt játékosa, és soha nem veszítettem még csapatbajnoki mérkőzést, ennek megfelelően mindenki elvárta tőlem, hogy vegyem hátamra a csapatot. Ez sikerült is, hiszen minden nap győztem, ennek is köszönhető, hogy sikerült bennmaradnunk a másodosztályban.

Tar László Ausztriától kicsit elszakadva, legközelebb Szlovákia felé veszi az útirányt, ahol ottani klubjának nyílt versenyén a szenior kategóriában mérettet meg. Ismerve őt, biztosak lehetünk abban, hogy északi szomszédainknál sem fog megelégedni a középszerűséggel és győzelemre tör a kategóriájában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában